Legendární Aťka Janoušková (86): Špatné zprávy! 2 měsíce odmítá opustit byt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Legendární Aťka Janoušková (86): Špatné zprávy! 2 měsíce odmítá opustit byt!

Aťka téměř nevychází ze svého bytu.
Aťka téměř nevychází ze svého bytu. (Foto Aha! - Dana Kolářová, ara)

Už každé ráno nevylétává z bytu jako ta malá uličnice Včelka Mája. Aťka Janoušková (86 let, 120 cm) se zavřela doma a nikoho nechce slyšet, ani vidět. „Dva měsíce jsem neopustila byt, nebyla jsem mezi lidmi a vůbec mi to nechybí,“ svěřila deníku Aha! nejmenší česká herečka.

„Pořád jsem někam courala a měla kolem sebe miliony lidí. Už toho bylo moc a tak jsem se stáhla do ústraní,“ říká. Lidé jí prý vůbec nechybí, rušné ulice taky ne. Aťka nemá chuť vyrazit ani do kina nebo restaurace. „Vystačím si sama ve svém bytě s televizí, rádiem,“ vysvětluje s tím, že díky těmto médiím se zabaví celý den.

„Než to všechno vyslechnu a zkouknu, tak je večer a můžu jít spát,“ komentuje herečka, která není častým návštěvníkem ani obchodů. Nechá si prý nakoupit do zásoby a z toho slušně vyžije několik týdnů. „Já tomu jídlu moc nedám,“ říká. A když už má samoty nad hlavu, pozve si domů pár přátel. „Musí ale přijít za mnou, já za nikým nechodím,“ upozorňuje Janoušková.

Ani práce jí prý nechybí. „Tak to vůbec ne! Napracovala jsem toho už dost... A když jednou za čas cítím potřebu něco vykonat, tak navštívím domov důchodců, kde přednáším o životě. A to je lepší i než divadlo,“ míní Aťka.

Prokletí Včelky Máji
Přestože si zahrála dokonce i v oscarovém filmu Amadeus, diváci ji mají nejvíc spojenou právě s kreslenou Včelkou Májou, které propůjčila svůj hlas. „Už jsem se smířila s tím, že tou včelkou budu nadosmrti. Lidi mi na ni nedovolí ani zapomenout,“ říká Aťka.

„Někdy je to ale velmi milé. Třeba, když mě někdo potká, pozdraví a řekne - dobrý den, tak rád vás vidím! Víte, že jsem měl díky Máje krásné dětství?“ kvituje Janoušková s povděkem.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.