Sedláčková se Stropnickou ostrouhaly: Film jim »vyfoukla« jiná! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Sedláčková se Stropnickou ostrouhaly: Film jim »vyfoukla« jiná!

Sedláčková svůj film nenatočí.
Sedláčková svůj film nenatočí. (Foto: bontonfilm.cz, archiv Z. Marinovové, ara)

Do kin dnes přichází nová česká komedie Sezn@mka v hlavní roli s Jiřím Langmajerem (50). Jako scenáristka i režisérka je pod ním podepsaná publicistka a příležitostná textařka Zita Marinovová (48). Se stejným tématem ale před ní přišly také herečka Jitka Sedláčková (55) s textařkou Lucií Stropnickou (59). Náhoda, nebo krádež?

„Před nějakou dobou jsme s Lucií pracovaly na scénáři k filmu Seznamka.cz. Daly jsme to číst produkcím a šup, už se točí Sezn@mka!“ posteskla si před časem Sedláčková, která tak musela výsledek své dvouleté práce s exmanželkou ministra obrany Martina Stropnického (59) hodit do koše.

„I když jsem scénář ukázala několika producentům, je to tak otřepané téma, že to muselo napadnout spoustu lidí, takže si nemyslím, že by šlo o plagiátorství. To se prostě v životě stává,“ řekla deníku Aha! herečka s tím, že téma je sice v obou případech totožné, ale obsah jiný. Zatímco v natočené komedii se Jiří Langmajer coby majitel seznamky stýká s několika ženami najednou, nerealizovaný film měl být příběhem ženy, jež těchto služeb využívá. Scénář za 8 dní
„Věděla jsem, že je více scénářů. Řekl mi to jeden z producentů, kterému jsem svůj scénář nabídla,“ reagovala na dotaz Aha! Zita Marinovová. Její verzi prý chtěli všichni producenti, kteří scénář viděli. „Tak jsem si namistrovaně říkala, že to má asi potenciál, že to bude mít úspěch, tak jsem si to zprodukovala sama,“ dodala s tím, že scénář prý napsala za osm dní. Sezn@mka je přitom jejím scenáristickým i režijním debutem.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.