Ťukněte si s celebritou! Textařka Gábina Osvaldová slaví 63! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Ťukněte si s celebritou! Textařka Gábina Osvaldová slaví 63!

Gábina Osvaldová slaví 63. narozeniny! Přejeme všechno nejlepší!
Gábina Osvaldová slaví 63. narozeniny! Přejeme všechno nejlepší! (Aha! Alexandr Malachovský)

63. narozeniny dnes slaví textařka a herečka Gabriela Osvaldová. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Melodickým tónům dává Gabriela Osvaldová další smysl. Píše texty k filmovým i muzikálovým písním. Její slova oživuje zpěvačka Lucie Bílá nebo herec Jiří Korn. Se svým manželem, hudebním skladatelem Ondřejem Soukupem, seděla v porotě pěveckých soutěží Česko hledá SuperStar nebo X-Factor.

Osvaldová vystudovala na pražské DAMU herectví. Objevila se v komedii Marečku, podejte mi pero!, v seriálu Náves nebo v divácky oblíbené pohádce Anděl Páně. V satirické Nemocnici na pokraji zkázy si zahrála po boku Marka Vašuta. Na divadelních prknech Gábina Osvaldová vystupovala v souboru Studio Bouře. Věnuje se i dabingu.

Pro Jiřího Korna napsala text k hitu Miss Moskva. Trhlou píseň Láska je láska zpívá Lucie Bílá. Stejně tak Most přes minulost, Plyn už syčí z trouby ven nebo vytesanou SMS. S albem Missariel vyhrála pět českých cen Grammy.

S manželem připravila Gábina Osvaldová divadelní inscenaci Zahrada rajských potěšení a muzikály Johanka z Arku nebo Robin Hood. Její texty zní i v pohádkách Nesmrtelná teta a Pták Ohnivák. Krom toho ráda maluje. Svá díla i vystavuje.

Ondřej Soukup s ní má syna Františka. František Soukup je skladatel a jeden ze zakladatelů hudební skupiny Nightwork. Manželství funguje i přesto, že mají oba jiného partnera. S Osvaldovou randí filmař Mirek Mirčic, se Soukupem žije zpěvačka Lucie Šoralová.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.