Jana Drbohlavová: Bolestná zpověď z domova důchodců! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jana Drbohlavová: Bolestná zpověď z domova důchodců!

Herečka Jana Drbohlavová ztratila smysl života.
Herečka Jana Drbohlavová ztratila smysl života. (Foto: Herminapress.cz, ara)

Přestože se o ni v domově pro seniory vzorně starají, nemá Jana Drbohlavová (75) alias zubatá učitelka z Dívky na koštěti důvod k radosti. „Skončil mi život. Tím bylo pro mě divadlo a dabing,“ posteskla si deníku Aha! herečka, která se kvůli zdravotním problémům o sebe už nedokázala sama postarat.

Drbohlavová žila jen prací. A divadlo milovala nadevše! Začaly jí ale dělat potíže kyčle, a tak musela dát sbohem Městským divadlům pražským, kde hrála přes půl století od roku 1963. Potom se musela rozloučit i s hostováním v jiných divadlech.

„Jelikož jsem s těmi kyčlemi měla už velké problémy, začala jsem mít dabing dokonce raději než herectví,“ říká Jana, která mimo jiné propůjčila hlas sestře Vinnetoua Nšo-či či profesorce McGonagallové z filmů o Harrym Potterovi. Dlouhou dobu jí pomáhala hůlka a jakžtakž chodila, teď už chůzi sama nezvládá a je závislá na druhých.

„Už mě nebaví ani dabování. Skončila jsem,“ konstatuje trpce herečka, která nejraději vzpomíná na dabování Nšo-či. „Dodnes jsem na tu roli velmi pyšná. Byla to v podání Marie Versini velmi krásná indiánka,“ říká Drbohlavová, která vyrostla na foglarovkách a mayovkách.

„Jsem takový romantický typ a miluji témata láska, přátelství, právo, spravedlnost. Násilí, kterým teď dennodenně přímo hýří televizní program, nesnáším,“ komentuje herečka, pro kterou život domovem pro seniory zřejmě ztratil smysl. „Ani nevím, jak dlouho už tu jsem...“ dodává odevzdaně. Fišer: Je na tom bídně, navštívím ji...
Spojuje je nejen Vinnetou. Herec a dabér Stanislav Fišer (84) prožil s Janou Drbohlavovou spoustu let i v Městských divadlech pražských a stali se rodinnými přáteli. „Musím Janu v domově navštívit. Mluvil jsem s ní po telefonu a pochopil, že je na tom bídně,“ řekl deníku Aha! Fišer, který už mnoho let statečně bojuje s následky rakoviny hrtanu.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.