Josef Abrhám (76) kvůli zdraví urychleně ruší práci! Zradilo ho srdce? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Josef Abrhám (76) kvůli zdraví urychleně ruší práci! Zradilo ho srdce?

Josef Abrhám
Josef Abrhám (ČT)

To snad ne! Primář Blažej z Nemocnice na kraji města Josef Abrhám (76) má údajně problémy se srdcem. Na filmovém festivalu v Karlových Varech to nechtěně prozradil režisér nového seriálu Já, Mattoni, v němž měl Abrhám hrát.

„On natočil na podzim 2014 jeden díl a pak odstoupil od smlouvy! Objasňoval to tím, že má údajně potíže se srdcem, které se mu objevily po smrti Pavla Landovského,“ vyprávěl režisér Marek Najbrt (46) po tiskové konferenci.

Jako by nestačilo, že Libuše Šafránková (63) prodělala před dvěma roky rakovinu plic, zdraví trápí i jejího manžela.

Smrt ho zasáhla

Abrhám byl totiž velkým přítelem Pavla Landovského (†78), se kterým producenti také vyjednávali, aby v seriálu hrál. Na začátku října 2014 ale herec náhle ve věku 78 let zemřel. A to Abrháma silně zasáhlo! Ze zdravotních důvodů odstoupil od smlouvy a producenti za něj museli v době, kdy kvůli rakovině oznámil odchod z projektu také Jiří Bartoška (69), najít náhradu!

Kratina mlčí

„Karlovarského lékaře Josefa von Löschnera, přítele Heinricha von Mattoniho, nakonec úžasně ztvárnil Vladimír Katina,“ dodal Najbrt.

„Omlouvám se, ale nechci cokoliv říkat, nic o tom nevím,“ bránil se jakémukoliv komentáři Kratina, když jsme ho včera kontaktovali. Na oficiální dotaz k odchodu Josefa Abrháma z projektu do uzávěrky tohoto vydání nereagovala ani Česká televize.

Přemluvili Švehlíka, ten přemluvil Kratinu

Náhlý odchod Abrháma a také Jiřího Bartošky způsobil tvůrcům životopisné ságy o osudech ambiciózního Heinricha Mattoniho velké problémy. Nikdo totiž jejich role z profesní kolegiality nechtěl převzít. Nemocnému Bartoškovi se nakonec podařilo přesvědčit Aloise Švehlíka (76), aby postavu Mattoniho převzal. A Švehlík pak přemluvil Vladimíra Kratinu (64), aby vzal roli po Abrhámovi. Seriál už je dotočený a první díl odvysílá ČT na přelomu srpna a září.

Takhle se měnily role

Jiří Bartoška
Role: Heinrich von Mattoni ve třetí fázi života.
Proč odešel: rakovina mízních uzlin.
Kdy odešel: po natočení prvního dílu.
Kdo ho nahradil: Alois Švehlík.

Josef Abrhám
Role: lékař Josef von Löschnera.
Proč odešel: potíže se srdcem.
Kdy odešel: po natočení prvního dílu.
Kdo ho nahradil: Vladimír Kartina.

Přetáčení scén

Odchod klíčových herců výrobu seriálu zkomplikoval, jeho dokončení ale ČT nakonec zvládla v termínu! „Vezměte si třeba, že s Bartoškou jsme už měli hotovou výpravnou scénu v budově bývalé banky, s náročnou výpravou a početným komparzem. Když se musela přetáčet, znamenalo to dva dny, kdy se dekorace znovu budovaly, den na jejich zbourání a den nového natáčení, tedy celkem čtyři dny navíc v nabitém plánu,“ řekl producent Jan Kuděla.



Přečtěte si
mord
9. 7. 2016 • 03:38

tak si to moulo dobre zapamatuj a prestan pomlouvat ty na ktere nikdy nedosahnes

alusinek
8. 7. 2016 • 10:45

Umělci si opravdu myslí,že je nemůže zasáhnout žádná nemoc.Musí si uvědomit kolik je jim let.Kolik lidí okolo sedmdesátky a osmdesátky nemá problémy?

ivoadler
8. 7. 2016 • 10:23

Někteří lidé, umělci zvláště, se chovají, jako kdyby byli nesmrtelní. A ejhle, ono to nefunguje.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.