Janečkův Ples upírů: Chystají nejdražší muzikál v Česku? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Janečkův Ples upírů: Chystají nejdražší muzikál v Česku?

František Janeček
František Janeček (Foto pro Aha! – Ralf Brinkhoff, Birgit Mołgenburg)

Když do Prahy přivezl velkolepého Fantoma Opery, investoval do něj producent František Janeček (71) více než čtyřicet milionů korun. A dobře ví, že s chystaným Plesem upírů musí vysoko nastavenou laťku udržet! A to ho bude stát opět pořádný balík!

Příprava na očekávaný muzikálový hit, který se bude v GoJa Music Hall hrát od začátku roku 2017, už teď naznačuje, na kolik monstrózní produkce vyjde. „Ještě to nemáme detailně spočítané, takže nechci říkat vymyšlené sumy, ale je jasné, že nákladnost projektu bude přinejmenším srovnatelná s Fantomem,“ prozradil deníku Aha! Janeček s tím, že opět operuje s rozpočtem v řádu desítek milionů korun. A možná Fantoma i předčí.

Tak jako v případě Fantoma, i tady musí dodržet vysoké nároky majitelů licence. „Fantoma nám schvalovali v Londýně, Ples upírů zase dozorují licencoři z Vídně,“ říká producent. Právě ve Vídni měl totiž muzikál podle legendárního filmu Romana Polanského před patnácti lety premiéru.

„Jen castingy jsme museli uspořádat asi pro tři sta zájemců a dalších pět set jsme jich museli vyřadit ještě před jejich začátkem,“ dodává Janeček, který už do Vídně poslal návrhy scény od akademického architekta Daniela Dvořáka, který pracoval právě i na Fantomovi. Ten se po prázdninách ještě na čtyři měsíce vrátí, aby se poté vystřídal právě s upíry.



Přečtěte si
jity
1. 7. 2016 • 20:34

Tereza dělala snad někde pokladní a pochází z chudých poměrů. Tak holt to vyměnila za jinou oběť. Vždycky je něco za něco, ale ona zpívá krásně. Mě se líbí.

antonuis.j
28. 6. 2016 • 07:57

Moje řeč, ale napadlo mě, že hrabě Dracula byl vlastně fešák, tenhle zjev je fakt příšerný, vypadá jak zombie, ale hodně škaredá. Ta Tereza má peníze hodně ráda, nejradši na světě, jinak to není možné.

havran2
27. 6. 2016 • 13:00

Ten tam může hrát hlavní roli upíra,ani se nemusí maskovat ! ! !

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.