Ondřej Brzobohatý Gregor: Ostrý útok tátových přátel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ondřej Brzobohatý Gregor: Ostrý útok tátových přátel!

Nosit hercovo jméno je čest!
Nosit hercovo jméno je čest! (TV Nova)

Nevěřícně kroutí hlavou! Rudolf Jelínek (81) a Jana Štěpánková (81), dlouholetí přátelé Radka Brzobohatého (†79), nechápou, že se jeho syn Ondřej (31) vzdal tátova jména a přijal příjmení po své matce Haně Gregorové (63) a obuli se do něj!

Mladý hudebník a herec zdůvodňuje své rozhodnutí případnou zahraniční kariérou: „Moje celé jméno zní Ondřej Brzobohatý Gregor. Ve své umělecké formě pro zahraničí Ondřej B. Gregor. Obou jmen budu hrdým nositelem,“ napsal na svých webových stránkách.

„Já to prostě nechápu,“ řekla deníku Aha! Jana Štěpánková, která 25 let hrála s Radkem Brzobohatým v Divadle na Vinohradech. Nechyběla ani na jeho pohřbu před čtyřmi roky... Její manžel, režisér Jaroslav Dudek (†68) ho obsazoval nejen na divadle, ale také např. do seriálu Synové a dcery Jakuba skláře. Hereččin syn Jan nese samozřejmě otcovo příjmení Dudek. Nikdo z rodiny si neumí představit, že by tomu bylo jinak! To, že syn zahodil slavné tátovo jméno, nemůže stále vstřebat také Rudolf Jelínek. S Brzobohatým byl přes 30 let v Divadle na Vinohradech. Byli nejen kolegové, ale i velcí přátelé. „Radek byl skvělý, přímý a rovný chlap. A zároveň jeden z nejlepších herců v Evropě,“ říká.
Proto je podle něj čest nosit jeho jméno. „Na to, aby byl syn hoden toho jména, musí na sobě ještě hodně pracovat,“ vzkazuje herec Ondřejovi. Právník: Není to možné
„V českém právním řádu něco takového není možné,“ okomentoval JUDr. Jan Černý Ondřejovo přejmenování na Brzobohatý Gregor. „Pokud chcete přidat další příjmení, je to možné pouze sňatkem,“ dodal renomovaný pražský právník. V úředních dokumentech je hudebník vedený jen jako Ondřej Gregor, což značí, že tátova příjmení se skutečně vzdal.



Přečtěte si
brunos
24. 6. 2016 • 17:43

Spíš než přejmenovat by potřeboval padesát ran řeznickou holí přes hřbet !

svatadala
24. 6. 2016 • 16:59

proč do pryč? ´t jde rovnou do pr-de-le, blban

svatadala
24. 6. 2016 • 16:56

Bl-beček, který tátovi nesahá po kotníky, lepší, že je Gregor, alespoň nedělá jménu Brzobohatý ostudu. Brzobohatý - to jméno je pojem - férový, senzační chlap. Gregor, to je mamánek a trdlo. Už neví roupama co dělat. Pes po něm neštěkne, kam dala očí Kuchařová? Nebude z něj nakonec v rámci utajení Kuchaˇř. Koblih naplácanej, každej ho stejně hned pozná, ale nikoho fakt nezajímá.

tatarak
24. 6. 2016 • 16:28

Je to namachrovaný ko..t

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.