Simona Stašová (61) otevřená zpověď: Nejhorší zkušenost s umíráním! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Simona Stašová (61) otevřená zpověď: Nejhorší zkušenost s umíráním!

Simona Stašová na oblíbeného kolegu stále s láskou vzpomíná.
Simona Stašová na oblíbeného kolegu stále s láskou vzpomíná. (Foto Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, ara)

Je to už devět let, ale ztráta stále bolí. Simona Stašová (61) vzpomínala na hereckého kolegu Jana Teplého (†75). „Zemřel přesně měsíc po našem posledním představení v Liberci. Diváci se s ním loučili, jako by to tušili,“ prozradila herečka, která zakusila, jak krutá umí smrt být.

Hru Poslední ze žhavých milenců dotáhli za 16 let společně až k veleúspěšné 499. repríze.

Potlesk vestoje

„Lidé nám tehdy v Liberci tleskali vestoje. Nebylo to ještě tak obvyklé, jako třeba dnes. Jako by cítili, že ho vidí naposledy. Jan měsíc nato, 25. února 2007, zemřel,“ řekla deníku Aha! Stašová, kterou tehdy jeho smrt nesla velmi těžce. Zhroutila se na jeho pohřbu.

Silnou ztrátu, která ji odchodem kolegy postihla, dodnes zcela nepřekonala. „Byl to nejen výborný herec, ale taky skvělý člověk,“ poznamenala herečka vroucně.

Nyní Ungelt

Představení Poslední ze žhavých milenců posléze nastudovala s Petrem Nárožným (78). „I když tu hru pojal v duchu Jana Teplého, což mě potěšilo, hraje to trochu jinak,“ vysvětlila Stašová.

V červenci a srpnu se s Nárožným v Posledním ze žhavých milenců objeví na Letní scéně Divadla Ungelt.

Byl i prezidentem Herecké asociace

Jan Teplý byl jedním ze zakladatelů Herecké asociace a její první prezident. Vedl ji od  roku 1990 až do roku 2005. Pak dostal rakovinu a funkce se vzdal. Se zákeřnou nemocí bojoval dva roky. Představitel převážně záporných postav si zahrál např. v seriálech Třicet případů majora Zemana, Zdivočelá země či Pojišťovna štěstí.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.