1,5 roku po smrti Hapky (†70): Velká rána pro dědice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

1,5 roku po smrti Hapky (†70): Velká rána pro dědice!

Soubor pěti zeměměřičských přístrojů. Vyvolávací cena: 500 Kč.
Soubor pěti zeměměřičských přístrojů. Vyvolávací cena: 500 Kč. (Foto Aha! – Martin Hykl)

Čekali velké jmění, ale dědictví po Petru Hapkovi (†70) kape jen po tisícovkách. Po aukci předmětů, jimiž se slavný skladatel celý život obklopoval, jeho sedm potomků příliš nezbohatne.

Internetová dražba běží už třetí týden a ve středu večer končí. Zájemci ale moc nepřihazovali. Největší poprask vzbudila plátna Josefa Vyleťala, který zemřel v roce 1989 v pouhých 48 letech. Jeho Tajemnou ženu vytáhli dražitelé až na 120 000 korun. Jinak je to ovšem slabota. Přitom dražbě předcházela více než roční úmorná práce. „Soupis majetku, který dělala jeho správkyně, trval velice dlouho,“ potvrdila Aha! dcera zesnulého zpěvačka Petra Hapková (33).

Synové a dcery Hapky se zřejmě domnívali, že o otcův majetek bude mezi lidmi větší zájem. Mezi nabízenými kousky je i parní stroj, nádobí a sbírka dýmek. Na některé předměty ale nepřihodil nikdo ani stovku, nebo právě jen tu stokorunu. A vzhledem k tomu, že se výnos z dražby bude spravedlivě dělit sedmi, rozhodně nepřipadne na nikoho z dědiců žádná závratná částka.  Hapkovy děti navíc plánovaly, že jim aukce pomůže vyklidit dům na Okoři, který hodlají taky co nejdříve prodat. Zatím si ale moc nepomohly...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.