Ze zákulisí Tvoje tvář má známý hlas: Tajemství nejlepších kostýmů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ze zákulisí Tvoje tvář má známý hlas: Tajemství nejlepších kostýmů!

Jak dlouho trvalo proměnit Ivu Pazderkovou v Nicky Minaj, Petra Rychlého v Honzu Nedvěda nebo Ivanu Chýlkovou ve zpěváka skupiny Rednex?
Jak dlouho trvalo proměnit Ivu Pazderkovou v Nicky Minaj, Petra Rychlého v Honzu Nedvěda nebo Ivanu Chýlkovou ve zpěváka skupiny Rednex? (Foto ara)

Šibeniční termíny, probdělé noci, došívání na poslední chvíli, stres a shánění látek po celé Evropě v hodnotě desetitisíců korun. I to bylo zákulisí soutěže Tvoje tvář má známý hlas, která skončila velkolepým sobotním finálem. A peklem si neprošla pouze vítězka Hana Holišová (35) a její soupeři, ale i ti, kteří se v zákulisí podepsali na jejich neuvěřitelných proměnách.

Hodiny patinování

Nositel kostýmu: David Kraus (36)

Originál: Ramstein

„Celá kožená prošívaná vesta je udělaná ze dvou vrstev materiálu a mezi nimi jsou protahovaný knoty. Na kalhotách jsou vybíjené druky a vše se muselo patinovat speciální technikou. Jde o nanášení barvy houbou, která se pak stírá a je v několika vrstvách, aby se docílil efekt obnošení,“ prozradil Roma Solc.

Kouzelná konstrukce

Nositelka kostýmu: Ivana Chýlková (52) 

Originál: Věra Bílá

„Nejvíc nám dal zabrat tento kostým. Musela se vyrobit celá konstrukce na tělo, což je vlastně kouzelnické zařízení. Měli jsme dokonce odborného poradce. Celé to zařízení muselo Ivanu zmenšit o třicet centimetrů, a když si sloupla, tak se muselo složit. Vyrábělo se několik prototypů,“ svěřil kostymér.

Probdělá noc

Nositelka kostýmu: Ivana Chýlková  (52)

Originál: Rednex

„V tomto případě jsem celý den strávila patinováním. Vše je vyrobené v nadměrné velikosti a pak se speciální technikou dělalo, že je to hodně nošené oblečení. A tak se nedělal kostým nejen pro Ivanku, ale i pro všechny ostatní tanečníky,“ zavzpomínala kostymérka Martina Tothová.

Zadek na druhý pokus

Nositelka kostýmu: Iva Pazderková (36)

Originál: Nicky Minaj

„Tady se muselo udělat hned několik speciálních vycpávek. U prsou jsme dělali i takové věci jako třeba dvě, tři podprsenky na sobě, aby se dosáhlo efektu. Zadek se modeloval tak, že bylo několik variant vatonu. Dokonce jsme přemýšleli i o vycpávkách, které se klepou,“ práskl kostymér.

Křišťálový luxus

Nositelka kostýmu: Ivana Chýlková (52)

Originál: Fergie

„Jedná se o přesnou kopii šatů, které měla Fergie ve videoklipu. Čelenka je dělaná z pravých kamenů Swarovsky. Vyráběly se i perličky pro šperk, který jsme ručně navlékali. Aplikace na dolním lemu šatů je také přesná kopie. Jde o ručně vystříhané komponenty ze zlatého plechu,“ svěřil Solc.

Speciální boty

Nositel kostýmu: Petr Rychlý (50)

Originál: Hana Hegerová

„Sehnat tu látku, ze které paní Hegerová nosila sako, byl oříšek. Nessháněla se ale jenom kostka ale i halenka a musely se udělat lodičky na míru. A ty musel mít nejen Petr dlouho dopředu, aby se v tom naučil chodit. Musely mbýt speciálně vyvážené, aby držely v nich ten, kdo je nosí, udržel stabilitu,“ svěřil kostymér.

Tepláky po Dykovi

Nositelka kostýmu: Anna Fialová (20)

Originál: Vojta Dyk

„Kluci z kapely Nightwork měli ve videoklipu k písni Tepláková souprava půjčené kostýmy z Barrandovského fundusu a já jsem věděla, že tam jsou. Takže je stačilo jen vyhledat. Konkrétně to, co měla na sobě Anička, oblékl i Vojta Dyk,“ řekla kostymérka.

15 metrů látky

Nositelka kostýmu: Anna Fialová (20)

Originál: Jim Carrey

„Na míru se vyráběl klobouk i košile a kalhoty ze saténu. U košile švadlena trávila několik hodin, protože volány jsou střiženy šikmo, aby se kroutiy. Takže i když se to nezdá padlo na ni neuvěřitelných 15 metrů látky. Na kalhoty zase musela být využita speciální konstrukce střihů pro tanečníky,“ svěřil se kostymér.

Dokonalá replika

Nositelka kostýmu: Ivana Chýlková (52)

Originál: Madonna

„Opět jde o repliku originálního korzetu, který pro Madonnu vytvořil Jean Paul Gaultier pro videoklip Like a Virgin. Je celý ušitý ze zlaté koženky a nikdo by téměř nepoznal rozdíl, kdyby ho Ivanka neměla od pasu dolů schovaný pod sukní,“ zavzpomínal kostymér.

Sekáč za pár kaček

Nositel kostýmu: Petr Rychlý (50)

Originál: Honza Nedvěd

„Vše bylo posháněné po sekáčích, protože se jednalo o věci, které se nedají věrohodně užít. Stačilo jich obejít několik a sehnalo se vše potřebné. Horší bylo vymyslet brýle. To se konzultovalo s optiky a řešilo se, jak se dá udělat, aby Petr přes velké dioptrie mohl vidět. Vyřešili jsme to pro změnu čočkami na blízko,“ popsala kostymérka Martina.

Co bude s kostýmy dál?

Všechny se pečlivě označily a zařadily do fundusu televize Nova. „Jakmile se bude točit druhá série nebo cokoliv jiného, tak se můžou dál využívat. Využijí se hlavně umělá těla, která jsou náročná vyrobit,“ dodal hlavní kostymér Roman Solc. Takzvané vatony jsou totiž hodně důmyslné výtvory. Dokonce musí být tak chytře konstruovány, aby v nich soutěžící mohli chodit i na záchod.

Druhá řada se rozběhla!

Už teď je jasné, že kostýmy nebudou ležet ladem dlouho. „Přípravy druhé řady show Tvoje tvář má známy hlas jsou v plném proudu. V současné době se velmi pečlivě pracuje na castingu,“ prozradil Aha! dobře informovaný zdroj.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.