Major Zeman Brabec se zhroutil! Smrt manželky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Major Zeman Brabec se zhroutil! Smrt manželky!

2014. Manželku Naděždu herec miloval nade vše. Ještě před dvěma lety si vyráželi do společnosti.
2014. Manželku Naděždu herec miloval nade vše. Ještě před dvěma lety si vyráželi do společnosti. (Foto Aha! – Martin Přibyl, ara)

Herce Vladimíra Brabce (82) stihla těžká rána, jeho milovaná žena zemřela. Naďa (†84), se kterou žil 62 let, podlehla mozkové příhodě. „Táta se mi z toho zhroutil,“ řekla Aha! smutně dcera Helena Brabcová (52).

Mrtvice byla jen důsledkem zrádného alzheimera. Poslední měsíce musela být paní Naďa dokonce v pražské Psychiatrické nemocnici Bohnice. „Snažili jsme se o mámu pečovat doma co nejdéle. Nemoc ale rapidně pokračovala. Maminka už byla mimo realitu a začala být nebezpečná sobě i svému okolí,“ přiznává dcera Helena.

Na psychiatrii prý Brabec manželku nejdříve často navštěvoval. „I tam se ale máma rychle horšila. A táta se z toho hroutil. Nakonec už neměl sílu do Bohnic jezdit, tak jsme se u mámy střídali s bráchou,“ popisuje Helena, která věděla, že se maminčin konec neodvratně blíží. „Snažila jsem se na to tátu připravit, ono se to ale nedá. Je z toho vážně moc špatný... Nemůže být dlouho sám,“ říká dcera majora Zemana, pro kterou je teď  táta na prvním místě.

Naštěstí už dříve nechala u sebe doma na zahradě postavit vejminek, takže se o něho může starat 24 hodin denně. Brabec totiž minulé léto zkolaboval. Když se po těžké srdeční příhodě po dvou týdnech probral z kómatu, vstal doslova z mrtvých. A teď, když už se dal téměř úplně dohromady, přišla další rána v podobě ztráty manželky. A Helena opět žije ve strachu.

Nejlepší lék? Práce!

„Táta by teď potřeboval hlavně zaměstnat hlavu,“ tvrdí dcera Vladimíra Brabce. „Moc by mu pomohlo, kdyby někde dostal alespoň malinkou roli,“ říká Helena s tím, že její otec se měl znovu vrátit do seriálu Ulice. „Těšil se na to, ale nějak z toho sešlo. Proč, nevím. Škoda, práce by byla tím nejlepším lékem...“ míní Brabcová.


Seriálová manželka: Dosud neobjasněná smrt!

Herečka Renáta Doleželová (†50), která ztvárnila první manželku majora Zemana (zastřelil ji agent Bláha alias Radek Brzobohatý (†79), zemřela jen deset dní po oslavě svého životního jubilea. Matčino bezvládné tělo našel 12. června 2000 syn a soudní pitva potvrdila, že smrt nastala po požití většího množství antidepresiv a alkoholu. Dodnes se neví, jestli spáchala sebevraždu, nebo její smrt byla jen nešťastnou náhodou...



Přečtěte si
kravanebeska
10. 6. 2016 • 09:11

Uprimnou soustrast 62 let spolecneho zivota je nadhera...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.