Drama v divadle: Preis chtěl zůstat, ale pak práskl do stolu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Drama v divadle: Preis chtěl zůstat, ale pak práskl do stolu!

Během derniéry frašky Brouk v hlavě byl Viktor Preiss dojatý.
Během derniéry frašky Brouk v hlavě byl Viktor Preiss dojatý. (Foto ČTK a Divadlo na Vinohradech)

Takový boj o herce se snad u nás ještě nikdy neodehrál! Viktor Preiss (69), kterého dnes čeká další loučení s Divadlem na Vinohradech, se dostal pod obrovský tlak kolegů a fanoušků, aby neodcházel! Už to vypadalo, že zůstane, ale pak se stalo něco nečekaného...

Vedení i kolegové prosili Viktora, ať neodchází úplně, ať tam hostuje. Třeba jen jednou do měsíce,“ řekl deníku Aha! nejmenovaný zdroj z Vinohrad.

„Viktor to zvažoval! Moc dobře cítil, jak o něho všichni stojí. Když si ale uvědomil, že z jednoho představení měsíčně to budou najednou dvě, tři, čtyři, protože si diváci prostě budou žádat, práskl do stolu a definitivně řekl – končím, nepočítejte se mnou ani na hostování!“ dodal zdroj.

Je to nezvratné

Jeho slova potvrzuje i ředitel vinohradského divadla Tomáš Töpfer(65). „Rozhodnutí Viktora Preisse je nezvratné,“ napsal na webových stránkách scény. „Chci si odpočinout, více se věnovat rodině, číst knihy, chodit do přírody, cestovat. Těším se na to. Neříkám, že si ještě v divadle někdy nezahraju, stejně tak v televizi nebo ve filmu. Vše bude záležet na nabídkách,“ řekl už dříve Preiss.

Sobotní konec

Dnes večer se na Vinohradech rozloučí s komedií Soudce v nesnázích. Naposledy vstoupí na prkna, kterým byl věrný dlouhých 33 let, tuto sobotu. To odehraje poslední představení Vstupte!.

Takhle se legenda loučí s divadlem

1. června: Brouk v hlavě
8. června: Soudce v nesnázích
11. června: Vstupte!



Přečtěte si
6010
8. 6. 2016 • 09:54

k amplitudě- hele, on se vůbec nevzteká, to lidi ho nechtějí nechat dělat si co chce.Mně přijde toto řemeslo jako ten převozník, který musí celý život převážet lidi, dokud nevyskočí a nenechá tam dalšího.Jen ať si Preis užívá důchodu tak, jak se má, stará se o svojí ženu a nechá vynikat další, ty mladší.Má recht Pane Preis držím palce, ať si toho důchodu ve zdraví a dlouho užijete.Důchod, ten nemá chybu.Je to život zcela o něčem jiném.Nic člověk nemusí, hodiny ho nezajímají,stát ho živí, je to úžasné.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.