Lipského v divadle terorizují! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Lipského v divadle terorizují!

Lubomíru Lipskému se práce při zkoušení divadelní hry Manžel pro Opalu moc nezamlouval přístup režiséra.
Lubomíru Lipskému se práce při zkoušení divadelní hry Manžel pro Opalu moc nezamlouval přístup režiséra.

PRAHA – Divoké hádky a nadávky! Připravovaná divadelní hra Manžel pro Opalu v Divadle 90 u Valšů má další skandál. Ze zákulisí totiž prosakují informace, že kontroverzní režisér představení Jan Pecha během zkoušek terorizuje některé herce!


Nejvíce to prý jiskří mezi ním a hereckou legendou Lubomírem Lipským (84). Ideální vztahy pak s režisérem údajně nemá ani Naďa Konvalinková (56).

„O tom, že vztahy mezi herci a režisérem Pechou byly během zkoušek místy opravdu hodně vyhrocené, se tady všeobecně ví,“ potvrzuje zdroj blízký divadlu. Zvláště napjaté prý zkoušky byly mezi režisérem a Lubomírem Lipským. „Pan Lipský má už o herectví nějakou představu, a tak velmi těžko snášel, když k němu měl Pecha během zkoušek neustále nějaké připomínky,“ popisuje jeden z přímých svědků. „Nazval bych to terorizování seniorů,“ řekl dokonce na tiskové konferenci sám Lipský.

A svá slova očividně myslel jako žert jen na půl. „S panem režisérem jsem pracovala už v minulosti. Tehdy za námi chodil po každém představení a měl spoustu připomínek. Jednou na nás dokonce řval, že jsme byli horší než diváci,“ říká diplomaticky o kontroverzním Pechovi Konvalinková. Kliknutím zvětšeteDokonce se objevily spekulace, že mezi režisérem a herci několikrát došlo k fyzickému střetu. Na tohle téma ale nechtěl nikdo ze zainteresovaných cokoliv říct. Hra Manželství pro Opalu však vyvolala pořádné emoce už jednou v minulosti. Herečka Ljuba Skořepová se totiž nemohla smířit s tím, že hlavní roli v představení místo ní získala její kolegyně Květa Fialová.


Autor: Josef Koukolíček
Foto Aha! – Petr Novotný

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.