Otec kluka, kvůli kterému zastřelili gorilu, je kriminálník! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Otec kluka, kvůli kterému zastřelili gorilu, je kriminálník!

Zoo se změnila v pietní místo.
Zoo se změnila v pietní místo. (Foto: ara)

Stali se terčem celé Ameriky! Deonne Dickerson (36) a Michelle Gregg (32) jsou považováni za největší viníky víkendového odstřelu gorilího samce Harambeho (†17), k němuž zoo v Cincinnati musela přistoupit, aby bylo možné zachránit život jejich syna (4). Toho nechali bez dozoru a on spadl do gorilího výběhu!

Celý svět spílá chlapcovým rodičům a ptá se: Co je to za lidi?! A hned se dozvídají – Deonne Dickerson a Michelle Gregg mají celkem čtyři děti, nejmladší od letošního ledna. Deonne je kovaný kriminálník, na triku má obvinění z únosu a obchodů s drogami, dokonce strávil rok za mřížemi. V rejstříku má také vloupání a ilegální držení zbraní. Nyní prý ale seká dobrotu a pracuje ve skladu průmyslového zboží. Matka je úřednicí ve školce, dosud bezúhonná.


Bez špetky lítosti
Petice, pod kterou již připojilo podpis přes 300 000 lidí (!), požaduje, aby si sociálka na rodiče řádně posvítila kvůli zanedbání péče o dítě. Podle svědků sice zakázali dítěti přibližovat se do nebezpečné blízkosti výběhu, zadržet jej však nedokázali. Policie už ale potvrdila, že ženu nebude trestně stíhat. Michelle už tak rozhořčené Američany vytočila tím, že vůbec nelitovala zbytečné smrti vzácného zvířete. „Takové nehody se stávají, ale já jsem šťastná, že byli správní lidé na správných místech. Našemu synovi se daří dobře. Nemá žádné zlomeniny ani vnitřní zranění,“ přilila nešikovným vyjádřením oleje do ohně.

Ředitel zoo: Rozhodl jsem správně
Ředitel zoo Thane Maynard stále obhajuje zastřelení zvířete. Samec byl prý rozrušený a zmatený a svou silou by dokázal rozdrtit kokosový ořech. Uspávací injekce by údajně zabírala příliš dlouho. Nové video ale ukazuje, že Harambe se snažil spíš dítě chránit, než aby ho ohrožoval na životě. „Kdyby se ta situace dala vrátit, rozhodl bych se stejně,“ uvedl Maynard.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.