Krvavé zlínské vzpomínky Rudolfa Jelínka na barona Prášila: Při natáčení mi šili hlavu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Krvavé zlínské vzpomínky Rudolfa Jelínka na barona Prášila: Při natáčení mi šili hlavu!

Rudolf Jelínek
Rudolf Jelínek (Foto Aha!: Daniel Černovský, ara)

Byl ještě neznámý mladý herec, přesto režisér Karel Zeman (†78) svěřil Rudolfu Jelínkovi (81) velkou roli po boku Miloše Kopeckého (†73) ve snímku Baron Prášil.

Teď po pětapadesáti letech přijel Jelínek (81) s manželkou Martinou (43) do Zlína, kde na 56. ročníku Filfmestivalu byla uvedena obnovená premiéra Prášila. Tu uvedl v »prášilovském« munduru Jan Čenský (55) a Jelínka tím velice pobavil.


Po nedávné mozkové mrtvici herec vypadal báječně a všechny přesvědčil, že mozek mu stále funguje. „Spolu s Baronem, tedy Mildou Kopeckým, jsme se dobývali do brány strážené janičáři. Halapartna dopadla na šavli, rozlomila se a já dostal zářez do hlavy, muselo se na šití,“ vybavil si Jelínek, jenž hrál Toníka, vážné zranění.
Poté jeho manželka Martina Růžičková-Jelínková, známá žokejka, prozradila, že svého muže balila už před třiceti lety. „Chodila jsem coby třináctiletá za školu do Chuchle na koníčky, on taky. Po dlouhých letech jsem se osmělila, zavolala mu. Jako džentlmen mne pozval do divadla a za tři týdny byla svatba,“ smála se Martina. Toník na Měsíci

Ve snímku Karla Zemana z roku 1961hrál Jelínek astronauta, který přistane na Měsíci. S baronem Prášilem (Milošem Kopeckým) vysvobodí v Turecku princeznu Bianku, do níž se Toník zamiluje. Okouzlit se ji snaží i baron...



Přečtěte si
2alsata
29. 5. 2016 • 22:17

Zajímavé by bylo vědět, který magor dával titulky do fotogalerie. Úplné nesmysly.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.