Vážná nemoc Petra Kotvalda (56): Rok byl zcela mimo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vážná nemoc Petra Kotvalda (56): Rok byl zcela mimo!

Petr Kotvald
Petr Kotvald (Foto: Roman Souček)

Petr Kotvald se věnuje zpěvu už více než třicet let. Jeho Holky z naší školky jsou stále oblíbeným hitem, který umí zazpívat snad každý člověk v této republice. Petra zpívání velmi baví a jak říká, někdy když nestojí na pódiu, cítí pocit nenaplněnosti. Vážné zdravotní komplikace ho však přesvědčily o tom, že v životě jsou i další důležité věci než je kariéra.

Bouřlivý rozjezd pěvecké kariéry se odrazil na Kotvaldově zdraví v roce 1989. Točil tehdy nové album a zároveň hodně koncertoval. Na jaře ovšem přišla nečekaná událost, která je dodnes obestřena tajemstvím. „Po velkém sólovém nástupu a písničkových hitech jsem měl v osmdesátém devátém roce velký zdravotní problém,“ svěřil webu revue.idnes, ovšem o jaký problém ani po letech, neprozradil.

Tehdy mu však došlo, že jeho život není jenom kariéra v hudební branži, „Až ve chvílích největší krize, během více jak roční rekonvalescence, jsem si uvědomil, jak důležitá je pro mě rodina. Slíbil jsem si, že přestanu tlačit na pilu. Do té doby jsem všechno podřizoval tomu, abych mohl stát na jevišti,“ promluvil o jeho nelehkém životním období.

Opět se však potvrdilo, že všechno zlé, je pro něco dobré. „Kvůli nemoci jsem to ale přestal brát nějak moc vážně. Když potkám nějakou písničku, která zafunguje, beru to jako bonus navíc. Tak to prostě je,“ dodal závěrem Kotvald.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.