Koncert AC/DC v pražských Letňanech: Nekonečné čekání a žízeň! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Koncert AC/DC v pražských Letňanech: Nekonečné čekání a žízeň!

Vystoupení kapely, na které se těšilo spoustu fanoušků!
Vystoupení kapely, na které se těšilo spoustu fanoušků! (Foto Aha! – D. Turek, V. Lang, D. Kundrát)

Měl to být koncert roku. Místo toho se bezmála sto tisíc fanoušků AC/DC vrátilo do dob totality, kdy se stály fronty téměř na všechno. Fantastický výkon legendární australské kapely zastínily organizační problémy!

Už cesta do pražských Letňan byla o nervy. Metro praskalo ve švech a ani s tříminutovým intervalem nezvládalo pobrat všechny cestující! To nejhorší ale teprve přišlo... Jen pár minut před koncertem se před branou areálu tísnily tisíce lidí, kteří se snažili dostat dovnitř. Zdržela je dobíjecí karta, kterou si museli vyzvednout u stánků. Koncert byl totiž vůbec poprvé u nás bezhotovostní.

„Byla to velká zkouška nervů. Nejprve jsem si vystála frontu u vstupu, pak další na kartičku, bez které se nedalo platit u stánků s občerstvením, a nakonec nekonečnou řadu na pivko,“ postěžovala si redaktorům Aha! před koncertem Blanka Zdařilová, která přijela s přítelem až z Ostravy. „Nabila jsem si kartičku na tři stovky, a hned mi bylo pětadvacet kaček strženo! Pak sto dvacet korun záloha na dva kelímky a stovka za pivo. Na kartě mi zbylo jen pětapade, takže jsem musela stát znovu frontu na dobití karty. Prostě pakárna!“ neskrývala Blanka své rozladění. „Nejhorší bylo, že jim na prodejních místech ty kartičky docházely. Museli jsme obcházet stánky a hledat, kde je ještě mají,“ napsal na sociální síti další naštvaný fanoušek AC/DC. Ale jinak se koncert povedl, muzikanti i zpěvák Axl Rose se předvedli ve vrcholné formě, takže návštěvníci na ně pějí jen samé ódy.

Peníze létaly vzduchem

Blanka si nabila kartičku na 300 Kč v domnění, že si s tím vystačí na celý večer, ale to se přepočítala.

Nabitá částka: 300 Kč
- 25 Kč polatek za AC/DC kartu
- 120 Kč záloha za 2 kelímky na pivo
- 100 Kč za dvě piva
Zůstatek na kartě: 55 Kč



Přečtěte si
mekanik
25. 5. 2016 • 02:51

Blanka je pitcha a Turek blb.copak za komárů by zde hráli AC-DC nebo by se něco platilo kartou?leda ho.vno.a fronty ty jsou na každym koncertu,fotbale a hokeji

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.