Hvězda Eurovize Gunčíková (22): Peklo s Gottovou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Hvězda Eurovize Gunčíková (22): Peklo s Gottovou!

Krásná Gabriela Gottovi pěkně zavařila!
Krásná Gabriela Gottovi pěkně zavařila! (Foto Aha! – Martin Pekárek, ČTK, archiv K. Gotta, ara)

Paráda! Gabriela Gunčíková (22), kterou v roce 2011 proslavila soutěž Česko Slovenská SuperStar, postoupila s písní I Stand (Stojím) do finále mezinárodní pěvecké soutěže Eurovision Song Contest. A přímo z nemocničního lůžka jí fandil také Karel Gott (76).

„Gabriela to zazpívala skvěle, byl jsem nadšený a velmi jsem jí držel palce. A pokud to bude jen možné, budu sledovat i sobotní finále soutěže,“ vzkázal Gott z Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí v Praze, kde se zotavuje po pondělní operaci břicha. Při té mu lékaři odstranili provizorní řešení trávicího traktu a udělali tak tečku za jeho léčbou rakoviny mízních uzlin.


Podle informací deníku Aha! je Karel s Gábinou v kontaktu – díky moderátorovi Liboru Boučkovi (35), který tento týden přímé přenosy Eurovize komentuje ze švédské metropole pro Českou televizi. „Ano, jsem s Karlem Gottem v úzkém kontaktu,“ potvrdil bez bližších podrobností Bouček.
Nic nás nezastaví

Gotta Gunčíková zaujala už v době, kdy soutěžila v Česko Slovenské SuperStar, ve které nakonec v roce 2011 skončila druhá za Lukášem Adamcem (29). „Velmi pozorně jsem sledoval její cestu soutěží a následně i po ní. A když jsem pak v roce 2012 plánoval se svým týmem turné, oslovil jsem ji, zda by byla mým hostem. Při té příležitosti jsme také natočili duet Nic nás nezastaví. Gabriela má talent, vynikající hlas a ještě úžasně vypadá,“ zavzpomínal Gott na čtyři roky starou spolupráci s mladou blondýnkou.

Peklo s manželkou

Na co ale zpěvák nerad vzpomíná, je scéna, kterou Gunčíkové v roce 2012 po koncertu v Českých Budějovicích ztropila jeho manželka Ivana (40). Nelíbilo se jí, že si zpěvačka, která je o centimetr vyšší než Gott bere na jeviště boty na vysokých podpatcích.

„Ivana se po koncertu rozjela, vlítla do zákulisí a Gábině začala vyčítat, že by si taky mohla vzít boty na menším podpatku, aby vedle ní Karel nevypadal jako uťáplý mužíček. Strašně ji seřvala,“ prohlásil tehdy jeden z přímých svědků.

„Ivana jí to řekla v klidu, na nikoho nekřičela! Ona nemá důvod žárlit, ví, že jsme jen kolegové,“ tvrdil tehdy Gott. „Já jsem přišla na pódium a Karel si z toho udělal srandu, že jsem přišla na vysokých podpatkách. Dala jsem mu pusu, on se usmál, stoupl si na špičky a řekl – to si na vás budu muset vzít příště žebřík! Smál se, bylo to úplně v pohodě...,“ popsala v té době Gabriela, jaká událost Slavíkovu manželku dopálila. „Ona sama taky chodí na podpatkách! A já si je zase vezmu,“ dodala tehdy rezolutně.

O pár dní později svůj plán dotáhla dokonce – podpatky si vzala i na předávání Slavíků, kde s Gottem zpívala! Vražedné pohledy Ivany z hlediště hovořily za vše...

Milovnice metalu a hard rocku

*Gunčíková se narodila 27. června 1993 v Kvasicích u Kroměříže. V roce 2011 se dostala do finále druhé Česko Slovenské SuperStar. Ve stejném roce se stala Objevem roku v anketě Český slavík.
*Doteď vydala alba Dvojí tvář (2011) a Celkem jiná (2013). V roce 2012 vystupovala v muzikálu Kleopatra a o dva roky později se stala zpěvačkou americké rockové kapely Trans-Siberian Orchestra.
*Letos na jaže vystoupila v rámci koncertní show Rock Meets Classic v Německu a ve Švýcarsku. V současné době žije především v USA, do Česka se vrací na několik týdnů v roce.
*Odborníci oceňují především její hlasový rozsah. Je milovnicí metalu a hard rocku, mezi její nejoblíbenější skupiny patří Iron Maiden nebo Whitesnake.
*V roce 2014 zvítězila v internetové anketě o nejlepší zpěvačku v historii SuperStar se ziskem 42 procent hlasů. (Aneta Langerová skončila na druhém místě s 19 procenty hlasů.)

I Mistr soutěžil v Eurovizi! Skončil třináctý...

Také sám Karel Gott, který teď fandí Gabriele Gunčíkové, soutěžil na Eurovizi. V roce 1968 reprezentoval Rakousko s písní Tausend Fenster. V soutěži obsadil 13. místo, přičemž účastníků bylo tehdy sedmnáct. Slavíka si vybralo Rakousko proto, že rostla jeho popularita v německy mluvících zemích. Píseň Tausend Fenster (Tisíc oken) tehdy pro Gotta napsal jeho velký přítel, zesnulý zpěvák Udo Jürgens (†80). Ten Rakušanům Eurovizi vyhrál v roce 1966 a od té doby byl považován za největší domácí hvězdu hudebního nebe.

Více zajímavostí o Karlu Gottovi naleznete ZDE!

Více zajímavostí o Gabriele Gunčíkové najdete ZDE!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.