Pohřeb krále české dechovky Standy Procházky (†96): Už chtěl odejít za synem (†48)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Pohřeb krále české dechovky Standy Procházky (†96): Už chtěl odejít za synem (†48)!

Dnes proběhl pohřeb krále dechovky, Stanislava Procházky.
Dnes proběhl pohřeb krále dechovky, Stanislava Procházky. (Foto Aha! – Martin Sekanina, ara)

Přežil jediného potomka o 13 let a v posledních týdnech toužil jít za ním. Král dechovky Standa Procházka (†96) pomalu ztrácel síly. Už byl upoutaný na lůžko a chtěl za svým Standou (†48), který neúspěšně bojoval s Parkinsonovou chorobou.

Ve stejné obřadní síni na pražských Olšanech, kde se v roce 2003 loučil se synem, který předčasně zemřel, měl pohřeb i táta Procházka. Pak odvezli jeho ostatky do hrobu, kde už sní věčný sen zpěvákova manželka Věra a milovaný syn.

Držel se dlouho

„Standovi mladšímu vděčím za odstartování kariéry, Standovi staršímu jsem zpíval na osmdesátinách. Měl neuvěřitelný kořínek,“ řekl Aha! bavič Vladimír Hron (49).
Rozloučit se přišel i celoživotní kamarád zpěvák Josef Zíma (83). „Standa se dlouho držel, až v posledních měsících přestal chodit a netajil se tím, že už chce odejít. Věřil, že se nahoře setká se svým Standou,“ prozradil Zíma.

Vlajka na rakev

Procházka je autorem slávistické hymny a jeho klub na něj nezapomněl. Bývalý fotbalový útočník a vedoucí družstva Stanislav Vlček (40) přinesl slávistickou vlajku, kterou položil na rakev, a bývalý televizní komentátor a nyní tiskový mluvčí Slavie Jiří Vrba promluvil nad rakví.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.