Pohřeb herečky Kubánkové (+91): Byla čtvrtou manželkou z jedenácti... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pohřeb herečky Kubánkové (+91): Byla čtvrtou manželkou z jedenácti...

S Věrou Kubánkovou se přišla rozloučit řada umělců.
S Věrou Kubánkovou se přišla rozloučit řada umělců. (Foto herminapress, ara)

Na poslední cestě vyprovodila herečku Věru Kubánkovou (†91) řada kolegů. Vedle Jiřiny Bohdalové (84) a Jana Hartla (63) přišel také režisér Karel Weinlich (86), který proslul mimo jiné tím, že se jedenáctkrát oženil. Babička z filmu Kobry a užovky byla jeho čtvrtou ženou.

Manželství nebylo prý dlouhé, ale zato intenzivní. „Studoval jsem tehdy jednu hru s Věrou a Eduardem Cupákem. Věnovali jsme tomu hodně času a jí prostě nebylo možné odolat,“ svěřil deníku Aha! Weinlich, jak se mezi nimi rozhořela láska.


Na pohřbu byli také oba synové zesnulé – Ilja Kadeřávek, který žije ve Vídni a Jan Kubánek. Věra je měla ze svých dalších dvou manželství. Ilja o matce promluvil nad rakví. Připomněl, kolikrát stála na rozcestí a rozmýšlela se, co dál. „Hraj dál, Věrko, říkala si podle svého dávného učitele hry na klavír,“ prozradil Kadeřávek. Smuteční hosté se bavili hlavně o tom, jak byla herečka až do posledních chvil obdivuhodně vitální. Ještě v únoru hrála na jevišti Divadla Na Jezerce a měla spoustu plánů do budoucna. Všichni se shodli na tom, že Kubánková patřila mezi nekonfliktní milé lidi.
„Byla přesná a spolehlivá,“ řekl Aha! Jiří Klem, který se s Věrou znal i z dabingu.

Hledač citů
Karel Weinlich vyrůstal bez rodičů a zřejmě u žen stále hledá lásku. Do 10 let ho vychovával dědeček, který pak zemřel.



Přečtěte si
-bello-
20. 4. 2016 • 23:50

janabr legitimovat : uznat, vyhlásit Jsou lidi, jako já např., co mají vynikající slovní zásobu, víš? Jenže ty holt to máš jen s legitkou a přes to voda neteče, co ?

ararat
20. 4. 2016 • 17:06

tebe tvůj fotr шукал tvoji mámu když jsi byla v plenatárním stadiu,Markéto,jsi postižena

majojo
20. 4. 2016 • 15:02

Takže nakonec ten článek není poslední pocta a rozloučení s herečkou, která se dožila požehnaného věku, ale o zkurveným pidirežisérovi Weinlichovi, který se proslavil jedině svými jedenácti sňatky.

janabr
20. 4. 2016 • 13:50

Legitimují (někoho)leda tak policajti.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.