Skupina Roxette končí! Může za to smrtelná choroba... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Skupina Roxette končí! Může za to smrtelná choroba...

Těžce nemocné zpěvačce Marii Fredriksson (57) lékaři zakázali vystupovat
Těžce nemocné zpěvačce Marii Fredriksson (57) lékaři zakázali vystupovat (Foto: Profimedia.cz)

Legendární švédská kapela Roxette končí! Jen pár dní poté, co oznámila nové studiové album, přišel šok: Skupina ruší všechny nadcházející koncerty k 30. výročí svého založení! Důvod: Zpěvačka Marie Fredriksson (57) je vážně nemocná a lékaři jí zakázali dál koncertovat!

„Na základě zhoršení zdravotního stavu zpěvačky Marie Fredriksson musí Roxette nadobro skončit s kariérou a ruší všechny plánované koncerty. Je to definitivní rozhodnutí zpěvačky,“ píše se v oficiálním prohlášení. „Jak moc je na tom Marie zle?“ ptají se všichni fanoušci.


Poslední koncerty absolvovala drobná peroxidová blondýnka vloni, už tehdy ale velkou část vystoupení odzpívala vsedě na barové stoličce, opírajíc se o hůlku. Při pohledu na její vyhublou tvář a ustaraný výraz bylo všem zřejmé, že má vážné potíže... I proto všechny fanoušky zpráva, že Roxette chystají další koncerty, neskutečně potěšila. Nadšení ale netrvalo dlouho – všech 12 letních vystoupení (mj. i 30. června na Slovensku) bylo zrušeno a radost vystřídaly obavy o Marii, která se s nimi rozloučila prostřednictvím sociálních sítí. Fanoušci se tak mohou těšit alespoň na novou desku s názvem Good Karma, která má vyjít začátkem června. „Podle mě je to naše nejlepší album,“ slibuje Švédka.

Prodali 75 milionů alb
Marie Fredriksson založila Roxette společně s Perem Gesslem (57) v roce 1986. Prodali 75 milionů alb, vydali 51 singlů a stali se díky tomu jednou z nejúspěšnějších světových kapel.

Rozloučila se na Facebooku
„Bylo to úžasných třicet let! Necítím nic jiného než radost a štěstí, když se kouknu do minulosti na světová turné Roxette. Obzvláště jsem hrdá a vděčná, že jsem se po těžké nemoci mohla v roce 2009 vrátit zpět a byla schopná s Roxette ještě párkrát obletět celý svět. Bohužel, dny mého koncertování jsou u konce a já bych této příležitosti chtěla využít k poděkování našim úžasným fanouškům, kteří nás doprovázeli na této dlouhé a klikaté cestě.“


Vrátila se jí rakovina?
Zahraniční média spekulují, že konec Roxette může mít souvislost s rakovinou mozku, která byla Marii v roce 2002 diagnostikována. Lékaři jí tehdy vyoperovali zhoubný nádor, poté následovalo ozařování a chemoterapie. Léčba byla ale natolik náročná, že Mariino tělo zátěž nevydrželo. Sice se dokázala vyléčit, avšak kvůli ozařování ztratila schopnost číst, a ještě oslepla na jedno oko. „Je zázrak, že vůbec přežila,“ komentoval to její kolega Per Gessle.

Šílenství jménem Roxette
S Roxette se prostřednictvím Facebooku rozloučil i kytarista Per Gessle: „Ve světě jsme způsobili hotové šílenství, které jsme si nepředstavovali ani v těch nejdivočejších snech... Ze všeho nejvíc chci poděkovat úžasné Marii, bohyni skvělého rockového projevu, svobodné a úchvatné interpretce mých soukromých slov a hudby, vděčím jí za tento nádherný let na létajícím koberci, který nás vynesl na vrcholy všech kopců. Můj bože, jaký nádherný výhled jsme měli! Ta bláznivá jízda je už ale za námi...“

Jejich největší hity:
Listen to Your Heart (1988)
It Must Have Been Love (1990)
The Look (1988)
Sleeping In My Car (1994)
Spending My Time (1991)
Joyride (1991)
How Do You Do! (1992)
Fading Like A Flower (1991)



Přečtěte si
ararat
20. 4. 2016 • 15:31

je to škoda,byli prímoví

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.