Konvalinková slaví 65! Obludné trauma z dětství... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Konvalinková slaví 65! Obludné trauma z dětství...

Herečka Naďa Konvalinková nemá důvod k oslavě.
Herečka Naďa Konvalinková nemá důvod k oslavě. (Foto Aha! – Karel Kopáč, ČT, ara)

Přestože na to nevypadá, Naďa Konvalinková včera měla 65. narozeniny. Životní jubileum bývá důvod nejen k oslavám, ale také bilancování a vzpomínání. Jenže herečka se tentokrát rozhodla neslavit a za svou minulostí se také neohlíží ráda. Může za to trauma z dětství!

Rodiče se totiž za dramatických okolností, kde nechybělo ani domácí násilí, rozvedli a Naďa spolu se sestrou Ljubou (63) během té doby skončily dokonce na rok v dětském domově.


Samy doma
„Do první, druhé třídy bylo všechno fajn. Jezdily jsme s babičkou na víkendy do Chrasti u Chrudimi, vyrůstaly v centru Prahy, hrály si. Pak se ale něco změnilo, maminka nás nechávala často samotné doma. Pamatuju si, že jsme měly za dveřmi stoličku a vyhlížely kukátkem, kdy se vrátí. Tatínka si v tom bytě v podstatě nepamatuju,“ vzpomíná na období svého raného dětství Konvalinková. A z jejího dalšího vyprávění až mrazí v zádech!

Zmlátil matku
„Bylo mi asi deset, když došlo ke strašný hádce. Tatínek maminku zmlátil a já jsem viděla, jak ji v bezvědomí vytáhl za nohy z pokoje. Bála jsem se, že je mrtvá! Lila jsem na ni vodu a pak v noci jsem ji vedla na pohotovost,“ vzpomíná Naďa. Následovalo vyšetřování policií a velmi dramatický rozvod. Během něho soud umístil obě dívky do takzvaného internátního zařízení. A tam pro ně začalo peklo!
Brali jim jídlo
„Nechápaly jsme, proč tam musíme být. Bylo to pro nás traumatické, zažívaly jsme šikanu. Bili nás, brali nám jídlo, zavírali nás do sprchy. Možná se nám děti mstily za to, že jsme jezdily na víkendy domů. Jednou mi třeba ve spánku namazali obličej krémem na boty,“ svěřila herečka své otřesné zážitky ve své 13. komnatě na ČT.

Ztratila největší kamarádku
Obrovské trauma, které ovlivnilo celý její další život, jí pomohli překonat především věrní přátelé. Mezi ty, kteří byli Nadě vždy nejblíže, patřila i Květa Fialová (86). Legendární Tornádo Lou z filmu Limonádový Joe ale zasáhla zákeřná Alzheimerova choroba. Letitá kamarádka, se kterou se Naďa dělila o své radosti i smutky, ji už ale ani nepoznává. A tak je téměř jisté, že o životním jubileu své milované přítelkyně bohužel nemá Květa ani ponětí. 



Přečtěte si
ivoadler
19. 4. 2016 • 09:31

Neradostné dětství může potkat leckoho. Ona má aspoň výhodu?, že díky tomu se stala umělkyní. Ještě že jí tatínek neznásilňoval!

ararat
19. 4. 2016 • 08:41

ale no ták,proč ji lichotíš?..ona vypadá jak dobře napěchovaný wc

eisenbieger
19. 4. 2016 • 06:47

takto nejak vypada stara Bella a slovena Teriayki

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.