Známe důvod, PROČ se točili Básníci č. 6! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Známe důvod, PROČ se točili Básníci č. 6!

Pavel Kříž už je Štěpánem Šafránkem 34 let!
Pavel Kříž už je Štěpánem Šafránkem 34 let! (Foto Aha! – Marek Pátek, Pavel Machan, David Kundrát, Martin Hykl a BIOSCOP)

 „Lindo, slibuju, že budeš i v sedmém díle,“ dušoval se režisér Dušan Klein (76) při předpremiéře posledních »Básníků« Lindě Rybové (40).

„V prvním obraze,“ zavtipkoval. O Štěpánu Šafránkovi v podání Pavla Kříže (54) je totiž známo, že v každém díle vymění partnerku – tu poslední, Veverku zrzečku Michaelu Badinkovou (37), nechali »elegantně» zemřít při autonehodě.

Šestý díl pod názvem Jak básníci čekají na zázrak, přichází s odstupem třinácti let od pátého a neuvěřitelných 34 let od prvního dílu. Básníci jsou ve filmovém světě naprostým unikátem – snad žádná série nemapuje život hlavních hrdinů a jejich proměny od dospívání až do zralého věku tak, jako oni. Přitom se původně nepočítalo ani s tím, že vznikne dvojka. Film totiž zakázali! „Po prvním díle nikoho nenapadlo, že bude druhý. Film byl zakázán a dán do trezoru. Teprve po půl roce se soudruzi uvolili, že ho pustí s podmínkou, že z něj vystřihnu dvě básničky. To jsem udělal, film pustili a napsali do všech redakcí, aby se o filmu nepsalo,“ vzpomíná režisér Dušan Klein.


„Což se samozřejmě rozkřiklo po celé Praze, takže v sedm hodin ráno mi vedoucí kina Lucerna volal: „Dušane, co se to děje, tady je fronta až do Štěpánské!“ A film měl milion a půl diváků. Takže pak vznikla myšlenka pokračovat druhým dílem, a tím, že skončíme. A zase chodili lidé, líbilo se, byli zvědaví, co bude dál, jestli už si konečně ten Štěpán Šafránek vybere svoji partnerku, a tak jsme se rozhodli, že budeme pokračovat,“ vzpomíná režisér.
Jenže pak Pavel Kříž emigroval a vypadalo to, že s Básníky je po třech dílech definitivně amen. „Jenže on se vrátil, takže byl čtvrtý díl,“ usmívá se Klein. „Pak jsme si řekli, že už máme hrdiny v krizi středního věku, tak jsme udělali pátý díl, a producent filmu nás pak neustále lákal, abychom se pustili do šestky,“ doplňuje.  Jenže autor scénáře doktor Ladislav Pecháček nátlakům statečně odolával. Nakonec za šestý díl mohlo špatné parkování! „Neodolal totiž policajtům, kteří mu chtěli dát pokutu, a on se snažil je umluvit. Nakonec mu řekli – když uděláte šestý díl, tak nemusíte platit nic. Tak ho udělal,“ směje se režisér.



Přečtěte si
-bello-
19. 4. 2016 • 11:31

hufnagll jj, přesně tu. Ta studovala UJAK co by matka na plný úvazek 3 roky a jen jednou za 14 dní v sobotu.Nekecám ! Dala to sama do placu .Ta krá.va nebeská chtěla sdělit národu, jak je chytrá, že jí to stačilo k titulu.Místo toho proflákla další koupenej titul. Hledala jsem její bakalářskou práci, ale nenašla. Ostatně stačí se podívat na jejich studijní předměty a minimální počet hodin.Díky akreditační komisi je ta škola dál vedena , ale už nesmí dávat VŠ tituly jako dala např. Mgr. Kubelkové, nebo Nagyové., jejíž např. magisterská práce stojí za to !!! Ale Gottka už si Mgr. nestihla koupit

ivoadler
18. 4. 2016 • 10:39

Koukám, že bude nejen Bondgirl, ale i Šafránekgirl. V každém díle jiná žena. Tak jak to odpovídá věčně pubertálnímu a promiskuitnímu charakteru obou hrdinů. Jděte už s tím Šafránkem do pr dele.

hufnagll
18. 4. 2016 • 03:51

Myslíš tu starou Gottovou z Bertramky?

-bello-
17. 4. 2016 • 13:22

No., kdyby se měly dotáčet díly podle tohy kdy se jaký emigrant vrátil, pak nevím. Pan Dušan Klein pro samé natáčení zapomněl, že taky vyučoval na Univerzitě J.A.Komenského ( ano na té UJAK, kde lze koupit tituly) a nedocházel tam a dával známky na dálku. Tak se tam ve skutečnosti učilo a snad ještě učí. Ostatně vyprávět by mohla i Gottová jak si tam koupila Bc.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.