Geňa je největší z trpaslíků. Nadře se jako kůň! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Geňa je největší z trpaslíků. Nadře se jako kůň!

Geňa se na scéně zapotí nejen kvůli obřím rekvizitám, ale i tanečním kreacím.
Geňa se na scéně zapotí nejen kvůli obřím rekvizitám, ale i tanečním kreacím. (Foto pro Aha! – muzikál Ať žijí duchové!)

Těžká dřina a litry potu! I to je muzikál Ať žijí duchové! nejen pro Richarda Genzera (49). Představitel starosty a ti, co hrají trpaslíky, se musejí tahat s obřími rekvizitami, které váží desítky kil.

„Obří rekvizity musejí z normální postavy herce udělat trpaslíky. My neumíme zmenšit člověka, ale umíme zvětšit rekvizitu. A tak si myslím, že si diváci docela přijdou na své,“ prozradil scénograf, architekt Daniel Dvořák (62), který navrhl i obří kladiva, hoblíky, pily či sekery. Přestože muzikál, který má premiéru už 22. dubna v pražském Kongresovém centru, není přesnou kopií oblíbeného filmu, téměř všechny rekvizity jsou okopírované.


„Všechny ty hlavní prvky z filmu zachováváme, ale příběh je jaksi trochu obohacený,“ dodal scénograf, který nemohl využít optického klamu jako kameraman Vladimír Novotný (†82) ve filmu. Tam trpaslíci vznikli díky tomu, že se kaskadéři, kteří je hráli, pohybovali daleko od ostatních herců. Ti měli navíc za úkol se pohybovat pomaleji, aby se umocnil pohyb trpaslíků.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.