Boris Hybner (74): Rakovina mi sežrala třetinu střev! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Boris Hybner (74): Rakovina mi sežrala třetinu střev!

Boris Hybner promluvil o rakovině. Jak se žije s vývodem?
Boris Hybner promluvil o rakovině. Jak se žije s vývodem?

„Mám rakovinu... je to blbý,“ slova, která si zapsal Boris Hybner (74) do deníku těsně poté, co mu zjistili zhoubný nádor ve střevech. Smrtelná nemoc převrátila slavnému mimovi život naruby, ovlivnila jeho intimní život a způsobila vývod střev. Teprve až po devíti letech o tom dokáže mluvit.

„Tak se oblečte a pojďte si popovídat,“ tak zněla věta, kterou Hybner slyšel po vyšetření, na které se dostavil kvůli krvi ve stolici. Dodnes mu zní v hlavě... Záznam, který si tenkrát zapsal do deníku, je ale děsivějším svědectvím o tom, co po zdrcující diagnóze prožíval.

„Mám rakovinu, den po setkání jsem zašel na prohlídku. Nález zabíral třetinu vnitřního obvodu střeva. Je blbý, že je to ve svěrači. Na stupnici nebezpečnosti od jedné do čtyř jsme na tři a půl. Nedokázal jsem skoro měsíc nové události zapsat,“ odtajnil po letech zápis ze 4. září 2007.

Přestože boj nad zákeřnou nemocí vyhrál, rakovina si ale vybrala svou daň. Kvůli odstraněnému nádoru mu lékaři museli udělat tak zvanou stomii neboli vývod střev na břiše. „Prvního půl roku si to nechal ode mě ošetřovat. Bál se na to sahat. Pak to nějak přijal, a teď je soběstačný,“ svěřila ve 13. komnatě Borise Hybnera, kterou dnes večer vysílá ČT1, jeho manželka Lucie Hybnerová.

Jak se žije s vývodem

Po šoku přišlo smíření. „Já ho mám už rád. Ze začátku jsem se bál převracet v posteli. Teď se převaluju jak blázen,“ popsal život s vývodem Hybner. „Tohle je podložka, která se nalepí na tělo, a na tu pak přijde pytlík,“ svěřil herec a popsal i negativní stránky věci, které si nikdo zdravý nedokáže představit. „Když z člověka ta úžasná potrava odchází, tak je to někdy slyšet, zejména ta plynná část. Ten zvuk je kolikrát zarážející i pro mě. Mně to nevadí, ale uvádím do rozpaku cizí lidi,“ dodal.

Zdrcující zpráva o sexu!

Vývod ovlivnil také Borisův intimní život. „Pamatuji si, když mi řekl, že podle lékařů nebude mít možná už sex. Profesor Hoch to zmínil jako jednu možnost po léčbě. Sex a pytlík není na překážku. Je to o tom sebepřijetí,“ prozradila hercova manželka Lucie.



Přečtěte si
ararat
19. 3. 2016 • 07:13

Marfušo,dutá hlavo ,velkohubými kecy o životě,to jsi myslela doufám samu sebe že? Velká huba a *** jako kalfas Mozeček tak malinkatý,že by člověk potřeboval na to lupu.Možná proto tady píšeš takový hovadiny.

jity
18. 3. 2016 • 11:50

Já mu přeji hodně zdraví, aby už mu ta rakovina dala pokoj.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.