Podvod v českém dabingu! Herci Rimskému došla trpělivost. | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Podvod v českém dabingu! Herci Rimskému došla trpělivost.

Rímský právě dotočil nový film Tenkrát v ráji. Objeví se také v chystaném seriálu Bohéma.
Rímský právě dotočil nový film Tenkrát v ráji. Objeví se také v chystaném seriálu Bohéma. (Foto: Pavel Machan, ČT, Martin Hykl, profimedia.cz, Prima, ara)

Jeden z nejlepších českých dabérů Pavel Rímský (67) promluvil o současné situaci v dabingu! Podle herce se stávkový výbor dopustil podvodu.

 „Já jsem to nejdřív podepsal a naprosto jsem souhlasil, že by se honoráře měly zlepšit. Jenže pak jsem z toho vycouval,“ rozpovídal se Rímský.

„Kluci, kteří to vedli, mi totiž ukázali seznam lidí, kteří tu petici podepsali, a zjistil jsem, že je tam např. podpis naší nápovědy z divadla. A ta rozhodně nikdy v dabingu nepracovala. Takže jsem z toho vystoupil a dabuju dál,“ řekl Rímský v rozhovoru pro rádio Frekvence 1 s tím, že má teď v dabingu spoustu krásných rolí a je spokojený.



Přečtěte si
lineko
19. 3. 2016 • 16:47

S panem Rimským nemohu souhlasit. Sám jsem pracoval v dabingu a vím, že ona nápověda, pokud je to ta, která si myslím, že je, tak jen v letech 1996 až 2005 aktivně pracovala v dabingu, a to na rolích v 65 titulech filmů a vícedílných seriálů, od hraných po animované. Zajímalo by mne, zda ti známí, kteří panu Rimskému ukázali seznam podepsaných pod peticí, neporušili nějaký zákon o ochraně osobních údajů. A pokud jsou to také lidé z dabingu, tam by o účasti dotyčné napovědi na dabingu mohli také vědět.

mafalda
19. 3. 2016 • 14:20

Pan Rimský se bohužel totálně shodil, nedostával práci jako dabér, a tak se mu hodila jakákoli výmluva, aby se vyvázal z toho, co podepsal. Je mně z něj smutno... a vím přesně o jakou nápovědku se jedná, vím zcela jistě, že pracovala a pracuje v dabingu. Takže výmluva plná lží. Opravdu skvělý kolega ve Vinohradském divadle!

mekanik
19. 3. 2016 • 09:05

super hlas

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.