Herec Jan Meduna: Stará se o postiženou sestru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Herec Jan Meduna: Stará se o postiženou sestru!

Jako poručík Ondřej Kavalír z Případů 1. oddělení.
Jako poručík Ondřej Kavalír z Případů 1. oddělení. (Foto ČT)

Kavalír nejen na obrazovce! Jan Meduna (34) alias mladý poručík Ondřej Kavalír z Případů 1. oddělení se ve skutečném životě vzorně stará o milovanou sestru Terezu. Ta žije v ústavu pro mentálně postižené.

„Rodiče dlouho hledali nějaký stacionář, kde se o postižené důstojně starají, a našli církevní Domov Svaté Rodiny v Praze na Petřinách. Tam teď Terezka bydlí, rodiče si ji berou na víkendy domů,“ svěřil benjamínek seriálové mordparty s tím, že svou sestřičku velmi rád navštěvuje. Nosí jí její oblíbené jídlo nebo plastové miniatury zvířátek pro radost. S bratrem si postižená dívka prý rozumí, přestože má dost specifickou řeč.

Meduna má stálé angažmá v pražském Divadle v Dlouhé, kde se byla na bratra podívat ve hře pro děti O líné babičce.

„Teď už představení vydrží, je přece jen dospělejší, a navíc v téhle inscenaci je spousta písniček, což ji baví. Ale Terezka i špatně vidí, má asi šestnáct dioptrií. Očima většinou visí na tom, kdo tam s ní je. Co se odehrává na jevišti, nemá šanci moc sledovat. Do jaké míry si to užívá, to se člověk od ní snadno nedoví,“ dodal Meduna v rozhovoru pro časopis Téma.

Táta mluví Poirota

Jan Meduna je synem herce a skvělého dabéra Jaromíra Meduny (63), jehož hlasem u nás mluví např. detektiv Poirot.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.