Četnické humoresky: Nejnáročnější televizní projekt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Četnické humoresky: Nejnáročnější televizní projekt!

Četnické humoresky jsou nejnáročnějším seriálem, který nemá konkurenci!
Četnické humoresky jsou nejnáročnějším seriálem, který nemá konkurenci! (Foto pro Aha! – Petr Podroužek, ara)

Přes milion diváků každý pátek u televizních obrazovek obdivuje i po několikátém reprízování četnickou patráčku pod vedením Tomáše Töpfera (65). Obrovská čísla sledovanosti si ale vybrala velkou daň. Čísla z natáčení mluví za vše...

900
Tolik herců se vystřídalo v hlavních a epizodních rolích během tří sérií. A protože spousta z nich nebyla z Brna, Česká televize jim zařídila hvězdné podmínky. „V Brně nám televize pronajala byt, do Prahy naopak dojíždím na divadelní představení,“ prozradil během natáčení představitel vrchního strážmistra Karla Arazíma Tomáš Töpfer.

10 000
Komparzisté se během natáčení hledali ve velkém. V 39 dílech si jich zahrálo rovných 10 000. Není tedy divu, že někteří z nich si zahráli v davu v několika dílech.

10
Jen ve třetí sérii museli četníci vyšetřovat 10 vražd, 7 pokusů o vraždu a 5 sebevražd. Jeden z mordů byl dokonce inspirovaný hororovým zážitkem režiséra Antonína Moskalyka (†75). V díle s názvem Loupežník byla natočena vražda a znásilnění režisérovy lásky z mládí. A to prý nebyl zdaleka jediný trestný čin, zfilmovaný podle skutečnosti.


734
Takové množství dnů musel být štáb od roku 1997 do roku 2007 na place. Není tedy divu, že z herců se stala jedna velká rodina. Dost často proto také spolu jezdili na natáčení a z natáčení jedním autem směrem na Prahu. Velké přátelství tak vzniklo například mezi Tomášem Töpferem a jeho seriálovým podřízeným štábním strážmistrem Bedřichem Jarým Ivanem Trojanem (51).

21,5
Tolik dní trvalo v průměru natočit jeden z 39 dílů seriálu. A to je na dnešní poměry, ve kterých se natáčí většina televizních seriálů, kdy je na jeden díl v průměru 5 až 7 dní, něco nevídaného. Na všem se podepsalo hlavně to, že se seriál dělal hodně poctivě a v exteriérech. A to také diváci kladně ohodnotili sledovaností. Proto také Humoresky získaly za rok 2003 ocenění za nejsledovanější pořad.
3
Německý vlčák četnické pátrací stanice byl před kamerou sice jenom jeden, ale hráli ho tři psi. První bohužel zemřel na rakovinu, druhého ranila mrtvice, když byl se svým pánem na procházce v lese. A trojka je spojená i s posledním představitel čtyřnohého mazlíčka četníků. Jeho majitel měl pouhé 3 týdny na to, aby ho připravil na natáčení.

Četnické humoresky
*Kvůli velkému množství času strávenému na place se z herců stala jedna velká rodina.
*Töpfer se kvůli časové náročnosti role vzdal na nějaký čas fungování v restauraci, kterou má s bratrem.
*Čtyřnozí herci se všichni stali miláčci herců i štábu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.