Jana a Viktor Preissovi: Manželé už 47 let! Zpověď o jejich vztahu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Jana a Viktor Preissovi: Manželé už 47 let! Zpověď o jejich vztahu!

2016: Takhle vypadají Preissovi dnes, i po 47 letech manželství jsou stále zamilovaní!
2016: Takhle vypadají Preissovi dnes, i po 47 letech manželství jsou stále zamilovaní! (Foto: Profimedia.cz, Herminapress.cz, ara)

Jsou spolu neuvěřitelných 47 let. I když manželství Jany (68) a Viktora Preissových (68) prošlo krizí, jsou do sebe stále zamilovaní. Jeden z důvodů, proč se herec na konci divadelní sezony rozhodl odejít do důchodu je, aby se mohl více času trávit s milovanou ženou, kterou si bral v roce 1969.

„Chci si odpočinout, více se věnovat rodině, číst knihy, chodit do přírody, cestovat,“ řekl Preiss Nedělnímu Aha!. Manželka Jana se na to, že bude s Viktorem trávit po hektických letech více času, velmi těší. A jak sama prozradila, je do něj pořád zamilovaná. „Přece se nemohl ztratit ten kluk, kterého jsem potkala na schodech. A ve mně je pořád ta holka. Stále je v nás láska a doufám, že bude až do smrti,“ řekla Preissová v rozhovoru pro web Národního divadla, v němž stále účinkuje v několika představeních.


A také prozradila, že je ve vztahu s Viktorem ta silnější. „Na ženě záleží, jak se řeší krizová situace, pokud k ní dojde. Muž je v takovou chvíli buď slaboch, nebo zpanikaří. Já jsem v takových situacích kupodivu racionální. Najednou jako by se mi v hlavě ochladily lampy a začnu jednat a myslet pragmaticky,“ prohlásila.

Nemanželská dcera
K takové situaci došlo na začátku 80. let, kdy si Viktor našel přítelkyni, se kterou měl dceru. „Matce tehdy dal peníze za mlčení a myslel, že to nějak projde,“ prozradil po letech na Preisse jeden z jeho kolegů. Manželce Janě se nakonec s tím, že má nemanželskou dceru, svěřil. A řekl to i svým synům. „Nejde o skandální odhalení. Naše rodina s tím nemá žádný problém,“ řekl v roce 2004 Martin Preiss.
Potíže se synem

Preissovi si během manželství zažili chvíle krásné, ale i chvíle špatné. V posledních letech jim nejvíce starostí přidělával jejich syn Martin (43). Ten se v prosinci roku 2014 kvůli psychickým potížím pokusil spáchat sebevraždu a následně se léčil. Krátce nato začal marodit jeho otec, jehož srazil na kolena těžký zápal plic, s jehož následky se potýkal několik měsíců.

Zamilovali se na schodech!
Jana (za svobodna Drchalová) a Viktor Preissovi se do sebe zamilovali během studií na DAMU. On je ukončil v roce 1969, ona byla o rok níž a končila v roce 1970. Jiskra mezi nimi podle Preissové přeskočila na schodech. „Ano, ohlédli jsme se po sobě. Pak jsme začali kamarádit a zamilovali se. Brali jsme se, když jsem byla v posledním ročníku a Viktor už v divadle,“ vzpomíná herečka.

Co jste o nich možná nevěděli... Špagety z krabic od filmů!
*Když spolu začali chodit, měli pár korun, dva hrnky, talíře a dokola vařili špagety, které servírovali do krabic od filmů. Svatbu měli veselou a studentskou a už tehdy jim bylo jasné, že to bude na celý život.
*Vyhýbají se tomu být společně před kamerou nebo na jevišti. Pravděpodobně proto, že se příliš neobtěžovali svými rolemi a neučili se spolu texty, tvoří tak stabilní pár.
*Kromě syna Martina, který je také hercem, mají ještě syna Jana (40). Ten se živí jako počítačový grafik. Synové jim do teď dali tři vnuky a jednu vnučku.



Přečtěte si
ararat
26. 2. 2016 • 09:19

Marfušo,já s tím problém nemám klidně ho tam napíšu v plném znění možná se najde někdo kdo ti zavolá a ty mu ještě zaplatíš jak píšeš.Pokud to chceš stačí napsat ráda ti posloužím.

-bello-
26. 2. 2016 • 09:02

ararat proč sis sem nedala ten telefon ? Dyť tady ty úchyly můžeš hekáním obstarat . Zatímco ty budeš řvát "slastí " , my tady budeme mít pokoj . P.S. na morda Káju Maříka buď šetrná, on neví co je to ženská

ararat
25. 2. 2016 • 20:59

Yossarian Nabízím služby erotického charakteru,věk nerozhoduje.Vykouřím a ještě zaplatím.Prosím dlouze zvonit. Markéta Sommerová tel./jsem vymazala/ Borovanského 2220/11 Praha - Stodůlky tak to je naše -bello-,mekanik,teriyaki atd.

ararat
23. 2. 2016 • 20:01

přečetla jsi si o sobě komentáře viz nahoře jo jo za chvilku ti lékař zase zakáže internet a zvedne ti pilulky

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.