Případy 1. oddělení: Tajemství zabité milenky v bedně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Případy 1. oddělení: Tajemství zabité milenky v bedně!

Kapitán Anděl (P. Stach) s doktorem Vojířem (O. Malý, vlevo) nevěřícně zírají do bedny.
Kapitán Anděl (P. Stach) s doktorem Vojířem (O. Malý, vlevo) nevěřícně zírají do bedny. (Foto ČT/Miroslav Kučera, ara)

Při natáčení včerejších Případů 1. oddělení se nezapotili jen kriminalisté vyšetřující »Krádež století«, ale taky maskérky, a hlavně kaskadérka. Ve stejném díle totiž Orlická přehrada konečně vydala tělo zavražděné milenky z předminulé epizody. A v bedně nebyla figurína, ale živá žena nalíčená jako mrtvola!

„Figurína by nevypadala dobře a herečku jsme nechtěli trápit, takže nastoupila kaskadérka. A ta tedy prošla peklem,“ prozradila deníku Aha! maskérka Kateřina Sittová s tím, že jen líčení zabralo tři a půl hodiny.

„Říká se tomu »old skin«. Nanáší se opravdu hodně vrstev speciálního materiálu, ještě se pod to dává buničitá vata, aby mrtvola vypadala nabobtnale,“ vysvětlila maskérka.

Kaskadérka vydržela nejen líčení, ale i zdlouhavé natáčení, kdy mokrá a zkroucená ležela několik hodin v bedně. Skutečné peklo ale přišlo až nakonec! „Sundávali jsme to z ní čtyři hodiny. Byla statečná, ale na slzy došlo. Ono to hrozně bolí, chloupky máte totiž po celém těle. Je to, jako by se strhávalo tisíc náplastí,“ dodala Sittová.

Filmaři ji zohavili!

Paradoxem je, že když se najde skutečná mrtvola, která byla měsíce pod hladinou v bedně, nevypadá tak děsivě jako ta seriálová. Na dně Orlíku je konstantních pět stupňů, tudíž tělo je v podstatě v lednici. „Jak chcete ale divákovi vysvětlit, že po tolika měsících, co byla hledaná, by vypadala téměř stejně jako zaživa? Museli jsme ji pro diváka zošklivit,“ práskla maskérka.

Točilo se na vodě

Lehké to neměli ani tvůrci seriálu v čele s režisérem Peterem Bebjakem (45). K místu, kde rybáři bednu našli, totiž nevedla žádná cesta. „Veškerá technika, herci a členové štábu se museli dovézt na lodičkách. Scéna se točila mockrát, spěchalo se navíc kvůli světlu, bylo to o nervy. Nakonec se to stihlo jen tak tak,“ vzpomněla asistentka režie Markéta Hauznerová.

Jak to bylo doopravdy?

V roce 2007 zmizela Marcela Sekáčová (†37). Policie našla její vůz a začala se zajímat o jejího milence Václava Mikuše. Toho odsoudili jen na 6 let za zbavení osobní svobody, neměli totiž tělo ženy. Až 5 dní před odvolacím soudem vyplavala z hlubin Orlíka bedna s tělem. Vrah dostal 14 let.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.