Slavný herec Miloš Kopecký: K nohám mu padaly nejkrásnější herečky... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Slavný herec Miloš Kopecký: K nohám mu padaly nejkrásnější herečky...

Jana Brejchová (76) S českou Bardotkou, jak se krásné herečce říkalo, se více sblížil u natáčení Barona Prášila.
Jana Brejchová (76) S českou Bardotkou, jak se krásné herečce říkalo, se více sblížil u natáčení Barona Prášila. (Foto ara)

Pozítří to bude přesně dvacet let, co zemřel legendární český herec Miloš Kopecký (†73). Velký svůdce a lovec žen byl čtyřikrát ženatý a k tomu si celý život vydržoval milenky. A že jich bylo! Ano, on byl zosobněním svátku zamilovaných. Miloval pořád! Náruživě a až do své smrti. Láska a avantýry byly prý jedinými léky na jeho deprese…

„Měl velké charisma, byl inteligentní, vtipný, úspěšný, slavný a bohatý. To jsou vlastnosti, které zabíraly, zabírají a budou zabírat na 99 % všech žen,“ prozradil Kopeckého velký přítel, sexuolog Miroslav Plzák. „Vždycky všem svým láskám zdůrazňoval, že jejich náklonnost potřebuje pro psychické zdraví a pro svou práci jako vzduch nebo slunce.

Dával jim najevo, že v jeho životě nebudou jediné, ale vysvětlil jim to s takovou noblesou, že mu to všechny bez váhání tolerovaly. Se ženami to zkrátka uměl. V tom byl Mistr,“ zavzpomínal s úsměvem další jeho velký kamarád Miroslav Horníček.

Jak to dělal?

"Měl pověst donchuána, rád se seznamoval. Ale on nezačal první, on se jenom seznámil a čekal, až žena projeví zájem a začne ho dobývat naopak ona. Bavil se tím, nebyl lovec, chtěl se nechat ulovit. A byl spokojený. My jsme měli dohodu ohledně seznamování. Když se objevila pěkná dívka, pozval jsem ji na skleničku do hotelového baru s tím, že by mohla hrát ve filmu. S Mildou jsme byli domluveni, že sjede výtahem, já povím dívce, že ji mohu seznámit s panem Kopeckým, a on si přisedne.

Někdy ale ohrnul nos. Podával mi za zády slečny lísteček, jestli se mu líbí, nebo ne. Když se mu nelíbila, nechal jsem ho jít, zahrál jsem to do autu, ale musel jsem zaplatit útratu, což byly většinou francouzské koňaky,“ prozradil režisér Antonín Kachlík, který s Kopeckým natočil film Já, truchlivý bůh (1969).



Přečtěte si
jity
14. 2. 2016 • 12:24

Pan Kopecký byl sympaťák, ale jako muž žádný krasavec nikdy nebyl. Jeho chlípné dopisy, které nedavno četli při vzpomínce na něj, že by někoho lákaly?

qwertina
14. 2. 2016 • 11:43

setroseuros
14. 2. 2016 • 07:32

Byl to Pan Herec! Kazdou roli zahral skvele! Ale nej mu sedli donchuani a padousi! Tak by je nezvladnul nikdo.! Rad se divam na vse kde hraje.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.