Ivano, tohle vše teď bude tvoje! Taky sis to roky budovala k obrazu svému... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ivano, tohle vše teď bude tvoje! Taky sis to roky budovala k obrazu svému...

A mám to v kapse!
A mám to v kapse! (Archív Aha, ARA)

Starožitný nábytek, ale i zbrusu nový! Desítky manželových obrazů i další umělecká díla! Stovky prestižních cen, které její muž získal. Tohle všechno se nachází ve vile Karla Gotta (76) na Bertramce, kterou teď nemocný zpěvák přepisuje na svoji ženu Ivanu (40). Ta si dům budovala k obrazu svému už od chvíle, co se do něj nastěhovala.

Historie Bertramky

Vila na konci slepé ulice Nad Bertramkou podle informací deníku Aha! pochází z 30. let minulého století. Od té doby měla hned několik majitelů. Od 60. let v ní bydleli zahraniční diplomaté, mimo jiné mexický velvyslanec. Karlu Gottovi řekl o žluté vile ve stylu art deco, která je na prodej, jeho kamarád. Bylo to v první polovině 70 let. Zpěvák si domek s úžasným výhledem na Prahu ihned zamiloval. A jelikož už nechtěl dál bydlet ve dvougeneračním domě ve Strašnicích, který navrhl známý architekt Jiří Siegel (†85), bungalov, jak mu přezdíval, prodal a koupil si Bertramku.

Stála ho miliony

Sám Gott nikdy neřekl, za kolik Bertramku koupil. Spekuluje se ale na tím, že za ni tehdy mohl zaplatit okolo 5 milionů tehdejších korun (teď se cena domu odhaduje na cca 50 milionů). „Složil jsem zálohu, a jakmile jsem Strašnice prodal, tak jsem vše doplatil! Neřeknu vám, kolik mě Bertramka stála. Ale půjčovat jsem si na ni nemusel,“ prohlásil před časem Gott. To, co ho na Bertramku kromě klidu táhlo, byl úžasný výhled na Prahu, který miloval i skladatel W. A. Mozart (†35), který na Bertramku jezdíval svého času na návštěvy k manželům Duškovým. Od koupě vily až do vztahu s Ivanou byl Gott, pokud jde o vybavení domu, velmi konzervativní. Zároveň ale do něj investoval! Potrpěl si na nábytek z tmavého dřeva a kůže. Jenže když si na Bertramku v roce 2003 (tři roky po začátku vztahu) nastěhoval Ivanu, začaly se dít věci. Jeho přítelkyně vnitřek vily totálně předělala.

Paní domu

Karel se budovatelskému nadšení dobrovolně podvolil a nevadilo mu ani to, že občas musel kvůli nejrůznějším inovacím přespat ve sklepě. Nová postel, nová kožená sedačka, renovace parket... „Všechno začalo nevinně. V prvním patře vrzaly parkety,“ omlouval zpěvák sám sebe, když nechal poprvé svoji přítelkyni zasahovat do svého prostředí. Řemeslníky Ivana pozvala na Bertramku v době, kdy s Karlem slavili jeho 65. narozeniny v New Yorku. Po příletu se ale v ložnici ještě pilně pracovalo. Karla to nerozčílilo a bez problémů si s Ivanou ustlal ve sklepě. „Mám tam takovou malou pracovnu a záložní místo ke spánku,“ vysvětloval tehdy. Než se ale do ložnice v patře opět nastěhovali, museli ještě vymalovat. A když stáli v té nové čisté kráse, najednou zjistili, že by vůbec nebylo od věci pořídit si nový nábytek. „Ivana měla pravdu. Chtělo to oživit, odlehčit, provzdušnit,“ uznal tehdy Karel. A tak do ložnice koupil novou postel s nočními stolky barvy třešně a krémovou skříň. A pak přišla na řadu kuchyně. Originální italský stůl, který vybrala, je dodnes Ivaninou chloubou.

Sedačka milenek? Pryč!

Když stůl kupovala, neušla jejím očím světlá kožená sedací souprava. Karel se ale svojí milované tmavě hnědé kožené sedací soupravy, kde léta probíhala ta nejdůležitější jednání, vzdát nechtěl. Kožená dvojsedačka navíc zažila i Karlovy milostné hrátky a právě na ní vznikla také zpěvákova dcera Lucie (27). Podle Ivany ale souprava dělala pokoj příliš tmavý a Karel jí nakonec ustoupil. A takhle to bylo ve všem! Nejvíce si v poslední době pochvaloval pracovní kout, který mu manželka vybudovala a kam mu společně s dcerkami také vybrala luxusní křeslo. A loni v létě také souhlasil s tím, aby kovový průhledný plot kolem domu nahradil dřevěný. Aby na dvorek a do zahrady nebylo už nikdy vidět.

 



Přečtěte si
mekanik
3. 2. 2016 • 09:07

podívej se za kolik prachů za ty patlaniny od Gotta lidi jsou ochotni zaplatit.to jsou milionové ceny.kdežto Havloid Knížák neprodá ani pohlednici.tak že?????

-bello-
3. 2. 2016 • 00:13

dutchschulz díky za odkaz

dzambulka007
2. 2. 2016 • 19:48

Ivanin nevkus jde poznat. Gott měl vždy dobrý vkus, až na ženské, u těch tedy opravdu ne.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.