Petr Kramný: Další soud?! Žalobce chce trest za křivé obvinění! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Petr Kramný: Další soud?! Žalobce chce trest za křivé obvinění!

Petr Kramný podle soudu zavraždil manželku a dceru.
Petr Kramný podle soudu zavraždil manželku a dceru. (Foto ara)

Petra Kramného (37), nepravomocně odsouzeného ke 28 letům vězení za vraždu manželky Moniky (†36) a dcery Klárky (†8) v Egyptě, nejspíš čeká soud v další kauze. 

Krajský soud v Ostravě bude rozhodovat o tom, zda bude souzen i za křivé obvinění policistů. Okresní soud toto stíhání zastavil pro neúčelnost, protože vedle trestu za vraždu by trest za křivé obvinění (dva až osm let vězení) byl bezvýznamný. Státní zastupitelství však proti tomuto rozhodnutí podalo stížnost, a tak musí rozhodnout vyšší instance. 

Žalobci vadilo to, že rozsudek za vraždu ještě není pravomocný. Pokud by byl v odvolacím řízení Kramný obžaloby za vraždu zproštěn, nedostal by nakonec žádný trest. Krajský soud bude rozhodovat v neveřejném jednání.

Co se stalo

Policie začala Petra Kramného stíhat za křivé obvinění, protože tvrdil, že byl při jednom z výslechů vystaven ponižování a policejnímu násilí. Prý dostal úder do hlavy, po kterém spadl ze židle, pak mu policista dvakrát udeřil hlavou o zeď. Generální inspekce bezpečnostních sborů ale došla k závěru, že nic z toho se nestalo.



Přečtěte si
qwertina
30. 1. 2016 • 06:24

To by me zajimalo kolik let se jeste o tomto pripadu psat, nez se to 100% zjisti jaka je pravda

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.