Legendární Brejchová (69): Nemůžu stát, vše mě bolí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Legendární Brejchová (69): Nemůžu stát, vše mě bolí!

I lahev vína si od nás herečka převzala na bobku. Tak moc ji bolelo břicho.
I lahev vína si od nás herečka převzala na bobku. Tak moc ji bolelo břicho. (Foto Aha! – Daniel Černovský, ara)

Dohodli jsme si schůzku, všechno ale pokazily nesnesitelné bolesti břicha. A tak jsme si s Hanou Brejchovou (69) nakonec nepovídali v restauraci, ale mezi dveřmi domu, kde žije. Mladší sestra Jany Brejchové (76) při tom seděla na bobku. „Mám strašné křeče v břiše. Takhle je mi líp,“vysvětlila.

Náš původní plán byl, že ji vyzvedneme v domě s pečovatelskou službou v Buštěhradě a odvezeme do místní restaurace. Když jsme ale zazvonili na zvonek s jejím jménem, z reproduktoru se ozvalo: „Moc se vám omlouvám, mám ale takové bolesti, že to musíme odložit.“ A tak jsme souhlasili a herečce řekli, že bychom jí tedy jen předali malou pozornost. „Dobře, počkejte, sejdu dolů,“ reagovala okamžitě hvězda Formanova filmu Lásky jedné plavovlásky.

Za chvilku se objevila mezi dveřmi v noční košili, kožichu a s bosýma nohama v botách. „Mrzne, měla jsem si vzít ponožky,“ poznamenala a okamžitě si sedla na bobek. „Jsem nemocná, už dlouho mám problémy se slinivkou, žlučníkem a teď mě ukrutně rozbolelo břicho, že se svíjím. A taky mě trápí cukrovka a srdce,“ posteskla si. Na otázku, zda ji viděl lékař, odpověděla: „Ve středu jedu do IKEM za panem profesorem Pirkem. Prohlédne mi srdíčko a potom půjdu na internu, aby tam se mnou něco udělali. Snad si mne tam nenechají,“ doufala Brejchová. Rozloučili jsme se s tím, že si ještě zavoláme. „Tak ať vám do všechno dobře dopadne. A promiňte za to víno. To asi nesmíte. To jsme nevěděli.“ Hana se jen usmála: „Tak neměla bych, občas si ale dám. A moc ráda. Tak na viděnou!“

Sestra Jana je na tom hůř!

Přestože má Hana momentálně velké zdravotní problémy, pořád je na tom lépe než její slavnější sestra Jana. Ta je kvůli úbytku bílé hmoty mozkové už rok a půl v péči lékařů. Dokonce i své 76. narozeniny, které měla přesně před týdnem, »oslavila« v sanatoriu s pečovatelskou službou, které se už asi provždy stalo jejím domovem.



Autor:  Michaela Remešová

Přečtěte si
ivoadler
28. 1. 2016 • 10:51

Věděl jsem, že hrála ve filmu Lásky jedné plavovlásky a ještě v jednom, už nevím jakém. Žádná geniální herečka to nebyla, spíš naopak. Lezlo jí to na mozek. A jak je vidět, špatně je na tom pořád. Spíš hůř.

-bello-
28. 1. 2016 • 00:11

Bóže ta je blbá, prej v košili a na bobku Jakoby tak nutně potřebovala být v AHA .

anka
27. 1. 2016 • 23:39

Vynikajici clanek, ktery vede ctenare k zamysleni. Pokud bude kourit, holdovat alkoholu, nebude sportovat, nebude mit konicky a kolem sebe spoustu pratel v 65 letech z neho bude lidska troska.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.