Pohřeb elitního kriminalisty Miloslava Dočekala (†74): U rakve plakala i Šulcová! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Pohřeb elitního kriminalisty Miloslava Dočekala (†74): U rakve plakala i Šulcová!

Dočekal pracoval u policie 37 let.
Dočekal pracoval u policie 37 let. (Foto Aha! – Pavel Machan, David Kundrát)

Se slzami v očích se loučila s kamarádem. Herečka Jana Šulcová (68) přišla říct poslední sbohem kriminalistovi Miloslavu Dočekalovi (†74). Na pohřbu nechyběla ani čestná stráž a slavnostní salva.

Elitní kriminalista zasvětil svůj život boji proti zločinu. Za a svoji kariéru chytil 20 vrahů a vyřešil stovky případů. Před týdnem podlehl rakovině slinivky.

„Milan byl náš vzácný rodinný přítel. Pamatuji si, jak byl u nás na návštěvě a ztratila se tam peněženka. Rozhlédl se a řekl: Pachatel je pes. Náš pes totiž chytl koženou peněženku a vyskočil i s ní z okna,“ zavzpomínala Šulcová.

Na pohřeb přišel i Dočekalův nevlastní syn Sagvan Tofi (51). Mezi smutečními hosty nechyběl ani psychiatr Jan Cimický (67), moderátorka Saskia Burešová (69) nebo herec Jiří Krampol (77).

Recitoval na vlastním funusu

V obřadní síni v pražských Strašnicích včera zazněla i báseň Blues starého policajta. Tu pro Miloslava Dočekala napsal básník Josef Fousek a ze záznamu ji recitoval sám slavný kriminalista.

O zločincích? Nejhorší jsou blbci...

Šulcová si vzpomněla i na další historku, kterou jí Miloslav Dočekal vyprávěl: „Nejhůř se vyslýchají blbci. Inteligent se vždycky zaplete. Blbci ale řekneš: na tom noži jsou vaše otisky. Víte, co jsou to otisky? On odpoví: Ano, ty mám já a nikdo jiný. A vy mu opáčíte: No a na tom noži byly vaše otisky! Nejhorší je, že on hned zareaguje: To je možný, ale já tam nebyl.“



Autor:  vet,rvs

Přečtěte si
jity
24. 1. 2016 • 13:11

Když jdu na pohřeb známému, nebo kamarádovi, tak to s ním musím napřed něco mít?

defakto
24. 1. 2016 • 09:46

.... snad s ním Šulcová taky něco neměla .

-bello-
23. 1. 2016 • 20:48

Sledovala jsem nějaké pořady, kde byl. Líbil se mi jak vystupoval, mluvil a i to jak věci hodnotil. Škoda, že už není

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.