Hana Brejchová o nemocné sestře Janě: Nevím, jestli vůbec žije! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Hana Brejchová o nemocné sestře Janě: Nevím, jestli vůbec žije!

Hana Brejchová smutně konstatuje, že už přišla o sestru.
Hana Brejchová smutně konstatuje, že už přišla o sestru. (Foto Aha! – Marek Pátek, Karel Kopáč, ara)

Sestru Janu Brejchovou (76) jako by neměla. Nemá na ni ani telefonní číslo a už vůbec Hana Brejchová (69) neví, kde ji hledat. „Sestra se mnou s neznámých důvodů přestala komunikovat a celá její rodina taky. Je mi to moc líto,“ svěřila Hana, která včera nemohla Janě ani pogratulovat k 76. narozeninám.

„Věřte, že bych to udělala, i když o mě Jana nestojí. Nemám na ni ale opravdu žádný kontakt,“ konstatovala smutně Hana s tím, že s ní nekomunikuje ani Janina dcera Tereza Brodská (47).

Sestru naposledy viděla před rokem a půl, když ji navštívila po kolapsu v rehabilitačním ústavu na pražských Malvazinkách. „Říkala jsem si, že mě třeba k sobě nepustí. Ale uvědomila jsem si po událostech poslední doby, že jsme obě tak blízko smrti a že to za pokus stojí,“ komentuje herečka.

Janu její návštěva překvapila, ale nevyhodila ji. Dokonce se jí svěřila, že má velkou chuť na rybízový koláč. „Tak jsem jí ho upekla a přinesla. To už mě k sobě ale nepustila. A od té doby nevím, co s ní je. Jestli vůbec žije...“ říká Hana.

To, že je Jana na Malvazinkách, se dozvěděla z médií, stejně jako to, že ji potom převezli do Berouna. Že si ale tam ošklivě zlomila krček, podstoupila operaci a nakonec skončila v léčebně dlouhodobě nemocných v pražském Motole, Hana už neví vůbec. „A asi to bude tak, že už se nadosmrti neuvidíme...“ míní Hana.

Jak šel čas s Janou

7. října 2013 - Brejchová zkolabovala ve svém vršovickém bytě. V bezvědomí ji našla dcera Tereza a přivolala záchranku. Ta převezla herečku do FN Královské Vinohrady.

22. října 2013 - Tereza zařídila vážně nemocné matce, která trpí odumíráním bílé hmoty mozkové, pobyt v rehabilitačním centru na pražských Malvazinkách.

Září 2014 - Lékařům i dceři je jasné, že herecká legenda se už neobejde bez nonstop péče 24 hodin. Druhý domov získává v Rehabilitační nemocnici Beroun.

Leden 2015 - Brejchová v Berouně nešťastně upadla a zlomila si krček. Převezena byla do motolské nemocnice, kde podstoupila operaci endoprotézy kyčelního kloubu.

Červen 2015 - Jana se loučí s Berounem a natrvalo je hospitalizována v LDN v Motole. Tereza, která žije na Smíchově, může matku navštěvovat od rána do večera.



Přečtěte si
svatadala
21. 1. 2016 • 15:14

Dvě staré a hašteřivé báby, o které nemá nikdo zájem. Místo aby si užívaly konce života, ukazují se v bulváru. Zbyly si, měly by to využít, zítra může být pozdě a navíc opravdu, ale opravdu ty jejich kydy nikoho nezajímají a jestli žijí, nebo nežijí je každému u zadku a úplně fuk.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.