Zhýralý život Davida Bowieho (†69): Drogy a orgie doma na »hřišti«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zhýralý život Davida Bowieho (†69): Drogy a orgie doma na »hřišti«!

Bowie vedl v mládí velmi bouřlivý život - plný sexu, alkoholu a drog.
Bowie vedl v mládí velmi bouřlivý život - plný sexu, alkoholu a drog. (Foto profimedia.cz, Reuters)

Davida Bowieho (†69) dohnal jeho nezřízený život v mládí. »Tuny« vyšňupaného kokainu, několikadenní alkoholové orgie, při nichž v posteli střídal ženy i muže, se musely na jeho zdravotním stavu nějak projevit. 

Byl gay, jak o sobě mnohdy prohlašoval ještě v době, kdy i Elton John (68) hrál heterosexuála? Nebo bisexuál? Chorobně závislý na sexu, jak tvrdili jeho životopisci? Toto téma zpěvák, který v pondělí podlehl rakovině (údajně) jater, definitivně ukončil v roce 2002. Tehdy v rozhovoru s Jonathanem Rossem uvedl: „Byl jsem neskutečně promiskuitní a myslím, že u toho bychom mohli zůstat.“

Bowie věděl, o čem mluví, jeho ložnicí prošly mimo jiné i hollywoodské hvězdy Elizabeth Taylor (†79) či Susan Sarandon (69), známá je historka o tom, jak se nahý probudil vedle zpěváka Rolling Stones Micka Jaggera (72). „Tam nešlo o nějakou romantiku, ale opilecký rozmar,“ říkala jeho žena Angie.


Hříšné hřiště

Žen bylo v jeho životě hodně, ale pouze dvě pro něj opravdu něco znamenaly. V roce 1969 potkal teprve devatenáctiletou Angelu Barnett (66), zvanou Angie, a o rok později se s ní oženil. Jejich vztah přetékal sexem a ne jenom manželským. „Kvůli sexu s kamarádkou jsme zmeškali málem i svatbu,“ říká ona. V Londýně se vědělo, že kdokoli se octne v jejich blízkosti, jednou s nimi skončí na jejich legendární velké posteli, kterou měli uprostřed obýváku a které přezdívali »hřiště«. 

Děravá hlava

Jejich bouřlivý vztah byl také plné drog, na kterých se stal hlavně David zcela závislý. Podle některých přátel kokain bral, aby se zbavil stydlivosti. On říkal, že mu umožňoval několik dní nespat a pracovat. Pro přechovávání drog byl v roce 1976 dokonce i zatčen. Ze závislostí mu pomohla až jeho druhá manželka, modelka somálského původu Iman (60), kterou si vzal v roce 1992, a pobyt v Berlíně. „Drogy mě zničily. Moje hlava připomíná švýcarský sýr. Mám neuvěřitelné díry v paměti,“ přiznával otevřeně v době, kdy už měl čistou hlavu. Nosní přepážku mu přitom museli vyměnit za umělou, resp. platinovou...



Přečtěte si
20tina12
13. 1. 2016 • 16:48

69 let to je slušný věk na tak bohatý život. Alespoň si ho užil

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.