Rozsudek nad Petrem Kramným: Chyby, které ho usvědčily! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Rozsudek nad Petrem Kramným: Chyby, které ho usvědčily!

Fotografie
Fotografie (internal)

Co dostalo Petra Kramného (37) na 28 let za mříže? Podle průběhu soudu to nebyly ani tak důkazy – senát řízený soudkyní Renatou Gilovou vycházel z řetězení těch nepřímých – jako on sám. Po celou dobu si protiřečil a tvrdil věci, které se záhy ukázaly být úplnými nesmysly. Byl proto odsouzen za vraždu manželky Moniky (†36) a dcery Klárky (†8) elektřinou.

Tvrzení Petra Kramného: Monika a Klárka se otrávily
Realita: Posudky obžaloby hovořily jasně o smrti elektrickým proudem, což později potvrdili i lékaři, kteří vypracovávali revizní posudek. „Kromě posudků, které ukazují, že nebyly otrávené a neměly průjem, je obhajoba potvrzena i toxikologií v Egyptě, která na rozdíl od pitvy nebyla provedena nedbale, ale na dvou pracovištích,“ uvedla soudkyně Renáta Gilová.

Tvrzení Petra Kramného: Sám jsem byl přiotrávený a zvracel jsem
Realita: „Podle svědectví Iwony Lis, delegátky Alžběty C. a lékaře, který byl na místě, ho ani jeden z nich neviděl zvracet. Jeho varianta o zvracení a problémech byla tedy komplexem důkazů vyloučena,“ vysvětlila soudkyně.

Tvrzení Petra Kramného: K úrazu elektrickým proudem nedošlo
Realita: Hypotéza smrti po úrazu elektrickým proudem vznikla na základě pitvy v Česku. Znalci ji potvrdili. „Znalec Sokanský uvedl, že na pokoji lze způsobit smrt jednopólovým nebo dvoupólovým dotykem. Rozhodně vyloučil, že na místech a polohách, na nichž byly poškozené nalezeny, mohlo dojít k usmrcení nešťastnou náhodou, tedy bez působení třetí osoby,“ vysvětlila soudkyně.


Tvrzení Petra Kramného: Někdo mohl vniknout do pokoje, když jsem byl v koupelně
Realita: „I kdyby další osoba vnikla na pokoj, je zcela absurdní a nereálná představa, že by tento útok šel i vůči bezbrannému dítěti, že by obžalovaný nezasáhl a že by někdo jednal, aniž by to on zaznamenal,“ popsala soudkyně. Jako motiv naopak mohla posloužit nevěra jeho ženy a odcizení manželů.

Tvrzení Petra Kramného: Otočil jsem se a zjistil, že je Klárka studená
Realita: „Detailně popsal dění v pokoji, není schopen ale říct, kdy naposledy s dcerou komunikoval. Operátorce pojišťovny Allianz tvrdil, že před chvílí vstal, svědkovi Patriku M. popisuje, že ležel vedle Klárky, nějak se otočil a zjistil, že byla studená, v jiné výpovědi říká, že to zjistil, když si šel lehnout, protože do té doby poodcházel zvracet,“ uvedla v odůvodnění rozsudku Gilová. Pozoruhodné je podle ní i to, že Kramný volal nejprve matce, místo aby běžel pro pomoc.

Potopily ho odposlechy i detektor lži
„Posudky jsou neméně významné jako výslechy svědků, odposlechy apod.,“ uvedla soudkyně Renata Gilová a pokračovala: „V rozhovoru se Šárkou L. (Petrova milenka po návratru z Egypta, pozn. red.) mimo jiné hovoří o vyšetření na detektoru lži, přičemž uvádí, že je přesvědčen, že se určitě nezveřejní, jestli lhal, všimněme si, že neuvedl, jestli mluvil pravdu, byť by se to nabízelo.“

Přečtěte si
hrajankof
11. 1. 2016 • 13:03

Z:M:R:

mekanik
8. 1. 2016 • 23:46

ararat doufám žes byla na silvestra v Německu a pořádně si vrzla.no i když....kdo by na takovou krasavu inteligentní vlez.hm máš to blbý viď.už ani tihle čmoudi tě nechtěji

mekanik
8. 1. 2016 • 23:29

nepochybuji o tom že to neudělal,ale nějak mi uniklo zač Kramnýho odsoudili.nějak jsem nepostřehl přímý důkaz nebo přiznání,že zabíjel on. bel zlato pojedeme v létě na dovču k moři,co zřeba do Egypta????

ararat
8. 1. 2016 • 20:53

vezmi si kyblíček a běž dělat bábovičky dítě

xsedmikraska
8. 1. 2016 • 17:51

Kdyby vraždila Monika, ležel by vedle ní nástroj, kterým zabíjela. Anebo chce někdo tvrdit, že zabila sebe a dcerku a pak vstala, aby vražedný nástroj někde schovala? A navíc, proč by matka zabíjela své dítě? A chlapa, který ji otravoval by nechala žít? A proč ten chlap v pokoji, který přežil nezavolal pomoc? Chce snad tvrdit, že se sprchoval, anebo seděl na wc v koupelce celý den?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.