Václav Neckář (72) se rozloučil s milovanou manželkou Jarkou (†76): Sbohem v kostele, kde se modlili... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Václav Neckář (72) se rozloučil s milovanou manželkou Jarkou (†76): Sbohem v kostele, kde se modlili...

Po obřadu rakev s ostatky putovala do pohřebního vozu.
Po obřadu rakev s ostatky putovala do pohřebního vozu. (Foto Aha! –﷯ Mária Rušínová a David Kundrát)

Navždy se rozloučil se svou milovanou manželkou Jarkou (†76), se kterou žil dlouhých 55 let. Poslední sbohem dal Václav Neckář (72) manželce v Husově sboru v pražských Vršovicích.

Tady spolu byli často a symbolicky se tu jejich pozemská pouť rozdělila. „Je to kostel Československé církve husitské, tedy naší víry. Sem jsme se s Jarkou celý život chodili modlit,“ svěřil Aha! Neckář, který poslední rozloučení pojal pouze v kruhu rodinném. Přišel jen jeho syn Vašíček s manželkou, bratr Jan Neckář s rodinou a pár přátel.
"Takhle by si to Jarka představovala,“ podotkl zpěvák a prozradil, že 2. ledna by se měla konat v tomtéž kostele zádušní mše, kde se mohou s jeho milovanou rozloučit úplně všichni. „To datum jsem volil proto, že Jarka by v ten den slavila narozeniny,” vysvětlil zpěvák, který manželčinu smrt v nemocnici označuje za vysvobození.

"Problémy s ledvinami a srdíčkem už se nedaly sloučit s životem. Hodně špatná dialýza, začal jí najednou selhávat celý organismus a srdičko to nevydželo,” komentoval smutně zpěvák. A potom upozornil, že do kostela přinesl obrovskou Jarčinu černobílou fotografii z dob, kdy ji poznal. "Byla to velmi krásná primabalerina. Potkali jsme se na koncertě a já se zamiloval na první pohled.“ Jaroslava Neckářová účinkovala pod dívčím jménem Žlábková jako přední baletka v divadle v Plzni, ve východoněmeckém Výmaru, v Komické opeře v Berlíně a v souboru Balet Praha. Nějaký čas učila tanec na pražské konzervatoři.



Autor:  mir

Přečtěte si
mekanik
20. 12. 2015 • 19:45

chudák venca necky.ten jehovtěrka brácha je na všech fotkách kde je Neckář.je jak stín,seere mě

milujuvaska
20. 12. 2015 • 18:20

jak můžou někteří lidé být tak hnusný debilní a zly je mi s vás špatně z těch všech co si myslej že vědí všechno a píšou blbosti

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.