Tanečník Schneiderové Marek Dědík: Zachránil mladíka z kómatu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Tanečník Schneiderové Marek Dědík: Zachránil mladíka z kómatu!

Marek Dědík je nejen vynikající tanečník, ale i hrdina. S Jitkou Schneiderovou jsou favority StarDance.
Marek Dědík je nejen vynikající tanečník, ale i hrdina. S Jitkou Schneiderovou jsou favority StarDance. (Foto ČT/Mikuláš Křepelka , ara)

S Jitkou Schneiderovou (42) tančí každý sobotní večer ve StarDance jako o život. Nedávno ale Marek Dědík (28) zachránil v Brně život tanečníkovi Jiřímu Svobodovi (20), který zkolaboval na parketu. Postihla ho srdeční příhoda, upadl do kómatu a nastala u něho klinická smrt.

Dědík neváhal ani vteřinu a okamžitě přispěchal na pomoc. Tento hrdinský čin oceňuje kromě chlapce i jeho šťastná maminka, která Markovi poslala děkovný dopis do televize. Schneiderová ho zveřejnila na sociální síti. „Bylo to opravdu dramatické, mělo to určité fáze, kdy chvíli dýchal, chvíli ne, pak mu zapadl jazyk. Prováděla se masáž srdce, já volal záchranku, dokonce dvakrát, měli jsme totiž pocit, že nejede, a pak jsem mluvil s maminkou, která měla šok, a v tu chvíli nebyla schopná ani říct, jaké léky chlapec bere,“ popsal průběh akce Marek, který ten den na soutěži figuroval jako porotce. „Už je vše v pořádku, hlavně že žije, včera jsem s maminkou a tím chlapcem mluvil,“ dodal tanečník.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.