Slavní bojovali se smrtí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Slavní bojovali se smrtí

O život bojovala nejen Dagmar Kludská (vlevo), ale i dcera zpěváka Rudolfa Cortése.
O život bojovala nejen Dagmar Kludská (vlevo), ale i dcera zpěváka Rudolfa Cortése. (Aha! – Dalibor Puchta)

PRAHA – „O život mi šlo několikrát, třeba jsem se topil, nebo mě přepadli, ale nejhůř mi bylo, když jsem měl rakovinu polykacího traktu,“ svěřil se Laďa Kerndl (61). Ten společně s dalšími dvaadvaceti osobnostmi vyprávěl autorce Vendě Dezortové v knize Šlo jim o život o nejhorších chvílích svého života.

„Když mi bylo opravdu nejhůř, do karet jsem se bála podívat,“ prozradila nám vyhlášená kartářka Dagmar Kludská. To dirigent Václav Hybš ohrozil život dokonce samotné autorky. „Když se mi Václav svěřoval s tím, jak bojoval s mrtvicí, zřítila se vedle nás police přeplněná knihami,“ zavzpomínala již s humorem Venda Dezortová. O svém setkání se smrtí vyprávěli například misska Kateřina Stočesová, spisovatel Arnošt Lustig, kterému kromě toho, že přežil holocaust, usiloval o život i had škrtič na Srí Lance, či skladatel Richard Pachman, který se omylem napil louhu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.