Jana Boušková (61) promluvila po letech mlčení: Trojí záhadná smrt v rodině! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jana Boušková (61) promluvila po letech mlčení: Trojí záhadná smrt v rodině!

Jana se starší sestrou Evou byly v dětství nerozlučná dvojka.
Jana se starší sestrou Evou byly v dětství nerozlučná dvojka. (Foto ara a reprofoto Lásky za oponou)

Dnes je Jana Boušková (61) šťastná, ale většinu jejího života obestíral stín. Každý den vzpomíná na sestru Evu (†53), s níž ji pojilo nejen pokrevní pouto, ale i smrt. I když je to pro herečku a moderátorku pořadu Prostřeno! těžké, promluvila o třech nešťastně vyhaslých životech.

Předčasné úmrtí sestry
Dětství bylo pro obě sestry naprosto bezstarostné. „Měly jsme se moc rády. Eva mi říkala Medvídku a mně se zase líbily její ruce, o které hodně dbala,“ vzpomíná Jana v knize Blanky Kovaříkové Lásky za oponou. Milovaná starší sestra v roce 2004 předčasně zemřela v pouhých třiapadesáti letech po dlouhodobé nemoci.

Švagrova sebevražda
Divadelní režisér Ivan Weiss (†56) se zabil poté, co s ním chtěla tehdy pětadvacetiletá Eva manželství po třech letech ukončit. „Jejich rozchod řešil svou smrtí. Eva ho našla a myslím, že se v ní stalo něco, co se už pak nikdy nedalo úplně vymazat nebo napravit,“ míní Boušková.


Manželova tragédie
Tehdy před třiatřiceti lety se osudy sester opět střetly. Janin první manžel Petr Svojtka (†35) spadl z oje mezi dvěma tramvajovými vozy, na které zřejmě opilý seděl, a tramvaj ho přejela. „Každá z nás měla jedno dítě. Já syna, Eva dceru. Obě jsme byly vdovy,“ vzpomíná na těžký osud Boušková, která nakonec sestřinu dceru Terezku vychovala.

Životní láska
Jana Boušková dlouho sama nezůstala. Objevil se Václav Vydra (59), který Janu miloval od sedmnácti let, ale ona ho odmítala. Pak jednou přišel na Štědrý den a už zůstal. Po třiadvaceti letech soužití na psí knížku se 
v roce 2006 vzali.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.