Tajemství chátrající chaty Vladimíra Ráže (†77): Zpustla kvůli jeho dceři! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Tajemství chátrající chaty Vladimíra Ráže (†77): Zpustla kvůli jeho dceři!

Vladimír Ráž
Vladimír Ráž  (ČTK)

Proč musela milovaná chata Vladimíra Ráže (†77) dlouhá léta chátrat, než se konečně ocitla v nabídce realitní kanceláře? Za vším vězí hercova dcera Markéta Rážová (†55) z jeho druhého manželství s Alenou Vránovou (83). Nechtěla se jí vzdát, ale ani se o ni starat! Měla totiž dost starostí sama se sebou.

Olga Rážová, třetí a poslední žena krále Miroslava z Pyšné princezny, chtěla lesní domek prodat hned po manželově smrti. Věděla totiž, že se o něj nedokáže sama starat. Jenže dědicové byli čtyři a ona nemohla o prodeji rozhodnout sama. „Dokud ještě žila Markéta, nebyla s ní moc řeč. Vždy, když už to vypadalo, že svolí, tak couvla a z prodeje nic nebylo,“ svěřila deníku Aha! vdova. Markéta byla, jak známo, alkoholička. Přestože jako vystudovaná doktorka filozofie mluvila několika jazyky, propila se do alkoholové demence. V lednu to budou dva roky, co zemřela na celkové selhání organismu. Proč se bránila prodeji chaty po tatínkovi, když přišla i o luxusní byt v Praze a živořila v holobytě ve Vlašimi, ví jen ona…

Každopádně z kdysi výstavního lesního domku je dnes zpustlá barabizna. A o tu nemá vdova Olga sílu pečovat. „Je pravda, že i já, když to tam přijedu zkontrolovat, vidím, jak smutně to vypadá. Je to však tím, že bydlení v lese se musí udržovat, jinak žije svým životem,“ popsala pocity z nedávné návštěvy nemovitosti vdova Olga. „I proto jsme nasadili nízkou cenu, aby se dům prodal. Dva a půl milionu korun za dům sedm kilometrů za Prahou není vážně moc,“ dodala.



Autor:  David Turek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.