Dabingový král Michal Pavlata (70): Boj o život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Dabingový král Michal Pavlata (70): Boj o život!

V létě Michal Pavlata oslavil sedmdesátku.
V létě Michal Pavlata oslavil sedmdesátku. (Foto Aha!: Zbyněk Pecák, archiv Činoherního klubu, ara)

Herec Michal Pavlata, který je známý především jako jeden z našich nejlepších dabérů, se v současné době potýká s rakovinou! Přestože tuto zákeřnou nemoc už jednou překonal, bude muset bojovat znovu.

„Lékaři dlouho nevěděli, co mu je. Za poslední dobu velmi zhubl,“ uvedl deník Blesk informace od svého blízkého zdroje. Vysílený Pavlata, který už je druhý týden hospitalizovaný na JIP, musel proto odvolat veškeré své aktivity. Herce ale bohužel netrápí „pouze“ rakovina. Trpí také chronickou obstrukční plicní nemocí (CHOPN). Proto je pro něho namáhavé i mluvit a jediné, co opravdu potřebuje, je důkladný odpočinek.


Herec má ale naštěstí velkou oporu v rodině. Ačkoliv mu manželka umřela před šesti lety, jeho bratři společně se svými dětmi jsou mu stále nablízku. „Jsem dobře situovaný důchodce a někdo po mně bude dědit, takže se o mě všichni hezky starají,“ vtipkoval Pavlata v létě, kdy byl ještě v dobré kondici. Hospitalizace na JIP je dost nákladnou záležitostí, herec se ale o své peníze nemusí obávat. Denní náklady ve výši až dvacet pět tisíc korun jsou totiž plně hrazeny zdravotní pojišťovnou.

Přečtěte si
-bello-
12. 11. 2015 • 00:36

Záleží v jakém je stádiu CHOPN.Je to strašlivá věc.Kdo se nedusí, neví.Většinou nevydrží srdce , ale nejstrašlivější je plicní hypertenze. Přeju mu, aby rakovinu úspěšně vyléčil. Ale s CHOPN to musí holt nějak s kortikoidy dožít

20tina12
11. 11. 2015 • 22:59

Můj oblíbený herec, dabér-držím mu palce, ale chopn je svinstvo. A vážení diskutující, tu mají i nekuřáci.

mord
11. 11. 2015 • 16:47

Ty jsi ale tak vypatlana stara oxallis že normální člověk nejsi. jsi podčlověk

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.