Jan Hrušínský poté, co přežil vlastní smrt: Děsivé vidiny v umělém spánku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Jan Hrušínský poté, co přežil vlastní smrt: Děsivé vidiny v umělém spánku!

Příběhy v děsivém snu Jana Hrušínského se velice podobaly skutečnosti a tomu, co během nemoci prožíval.
Příběhy v děsivém snu Jana Hrušínského se velice podobaly skutečnosti a tomu, co během nemoci prožíval. (Aha! – Alexandr Malachovský, Profimedia.cz)

Stres a problémy Jana Hrušínského (60) vedly k těžkému žlučníkovému záchvatu a prasklé tepně, kvůli čemuž podstoupil letos v červnu hned dvě akutní operace. Po nich byl herec12 dní v umělém spánku. A o šílené sny neměl nouzi!

„Po probuzení se mi vybavily neuvěřitelně konkrétní sny. Začaly tím, že jsem jel někam do Německa. Někdo mě chytil a nabodal do mě heroin. Na hranici byli celníci, jako za komunistů. Zatkli mě coby feťáka. Ocitl jsem se v nějakém sanatoriu, tam mě rozřízli a já odtamtud s otevřeným břichem utekl do Dětenic, protože jsem tam měl roztočený film,“ svěřil herec, kterému lékaři opravdu museli rozříznout břicho, aby ho zachránili. „Přijel jsem a produkční mi říkal: Pane Hrušínský, podívejte se, jaké jste čuně, co nám děláte s tím kostýmem!“ A já měl na sobě obrovskou skvrnu od krve. Bolek Polívka, který tam taky hrál, říkal: „Počkej, já ti tu díru zašiju, nechte nás tady chvilku, to nic není,“ prozradil Hrušínský část svého neuvěřitelného snu.


Viděl mrtvé
Hrušínskému se ale zdálo nejen o živých kamarádech. Ve snu ho navštívil i Jiří Kodet (†67) s celou svou rodinou. „Jirka seděl v koženém křesle a kouřil doutník. Já mu říkal: Jirko, mně je hrozně blbě. On na to: To nevadí, sedni si, vezmi si hadr a utři si to, kape to z tebe na koberec. A tak jsme tam seděli, kouřili doutníky a ze mě crčela krev,“ popsal herec s tím, že nechyběla ani Bára Kodetová (45). „Hádala se s lékařem, ten říkal něco ve smyslu: To po mě nemůžete chtít. A pak mi Bára přiložila ke krku špičatý ostrý nůž. Tak si říkám, že to bylo zřejmě tehdy, když mi dělali tracheotomii.“ Tu mu lékaři museli opravdu provést, protože se s prasklým žlučníkem a tepnou začal dusit.



Přečtěte si
-bello-
10. 11. 2015 • 00:53

No a pak, že odchod na onen svět je nirvána. Zas aby se člověk bál

ivoadler
9. 11. 2015 • 11:31

Tak jsem čekal obligátní tunel se světlem na konci, hudbu vyšších sfér a nekonečný pocit štěstí a ono howno, velebnosti.

britva
9. 11. 2015 • 10:08

já ti tu díru zašiju a nalitej Bolek začal zašívat

babapsi
9. 11. 2015 • 09:20

no tak, má z toho peníze, když dodává takovéhle storry, ale asi toho má plnou hlavu, chápu, že se s tím svěřuje, protože si sám s tím neví rady...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.