Tajemství Bangy ze StarDance: V patnácti skončil na ulici! Jako bezdomovec! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Tajemství Bangy ze StarDance: V patnácti skončil na ulici! Jako bezdomovec!

S Terezou Bufkovou sklízí úspěchy ve StarDance.
S Terezou Bufkovou sklízí úspěchy ve StarDance. (Foto Aha!: Karel Kopáč, reprofoto ČT, ara)

Dnes je z něho lev salonů a tanečních parketů. V pubertě to s ním rodiče ale neměli jednoduché. Rapper Radek Banga (33), který si čím dál víc získává sympatie ve StarDance, se v pouhých 15 letech ocitl na ulici bez prostředků!

Přestože se bez problémů dostal na střední obchodní školu, po roce studia se na ni vykašlal. „Otec s matkou mi řekli, jestli nechceš studovat, tak vypadni! To byla jen taková slovní přestřelka, ale já byl hrdej kluk. Řval jsem na ně, že budu rapper, muzikant, že mě budou lidi milovat a že budu vydělávat. Oni se mi smáli a nevěřili mi. No a bylo to, šel jsem na ulici,“ zavzpomínal Radek, který žil několik měsíců jako bezdomovec.

„Najednou jsem zjistil, že není kudy kam. Domů jsem nemohl, na to jsem byl moc hrdý, k nikomu dalšímu z rodiny jsem taky nemohl, protože už byli mrtví,“ svěřil se Banga. „Na ulici bylo jediné, o co jsem se staral, kde přespím a čeho se najím. Zbytek mě nezajímal. Na nic jiného tam nemáš čas, pokud chceš přežít,“ řekl zpěvák s tím, že se hlavně snažil nespadnout na dno. „Pokud jsi dement, tak začneš chlastat a dělat chudáka. To já nikdy nebyl,“ vyprávěl ve své 13. komnatě na ČT Banga, který se nakonec dostal z ulice díky muzice.

Vytloukal budky!
Tančící rapper dokonce prozradil i to, jak si na ulici obstarával peníze: „Sem tam jsem přišel k budce, práskl do ní pěstí a vypadly drobné. Tenkrát to šlo. Sem tam jsem šel pod stánek a bylo třeba třicet korun! Z toho se dá přežít, teda tenkrát se dalo.“



Autor:  Eliška Vinterová

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.