Gottova těžká operace: Nejpodrobnější info! Čím vším už si prošel! Šokující zpráva o délce jeho léčení... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Gottova těžká operace: Nejpodrobnější info! Čím vším už si prošel! Šokující zpráva o délce jeho léčení...

Karel Gott
Karel Gott (Foto Aha! – D. Černovský, M. Přibyl)

Vytrpěl si dost a dost a je to bezesporu daň pracovnímu nasazení, výsostné profesionalitě i workholismu. Chorobopis Karla Gotta (76) je za poslední dekádu popsaný hodně zhusta; Zlatý slavík si vytrpěl několik operací, přičemž prošel rukama ortopedů, kardiochirurgů, internistů i stomatologů. „To máte jako se starým autem, také potřebuje lepší údržbu. A já své tělo vlastně dávám do servisu,“ filozofoval před pár měsíci slavný zpěvák. Minulý týden musel do »servisu« zase…

Co všechno už zakusil za uplynulých deset let? Dekáda trablů i drobných patálií začala v únoru 2005, resp. možná ještě dřív. Zhruba v šedesáti se ozvaly první zdravotní neduhy. „Nemusíš tolik tancovat, hlavní je zpěv,“ radil mu renomovaný režisér Jiří Adamec už v 80. letech. Nedosti na tom, že mu to dvakrát nešlo, na pódiu nepůsobil v tanečních kreacích suverénně. Horší, že si ničil klouby. Tisíce koncertů a to jeho věčné podupávání a vykrucování kyčle… Karel nikdy nebyl Elvis! Ano, odnesl to nejdřív kyčelní kloub!

ÚNOR 2005 výměna kyčle

Problémy s pravou kyčlí registroval už na konci 90. let, bylo mu šedesát. V roce 2002 se kvůli příšerným bolestem dohodl s lékaři na pražské Bulovce na operaci. Odmítl! „Nebojím se bolesti. Vadí mi dlouhá rekonvalescence,“ vysvětlil. Bolesti se ale stupňovaly! Kulhal, byl mrzutý. Ovšem pozor! Nikdy nefňukal, neměl sklony k sebelítosti a nesnášel jakékoli oprašování. A tak zobal utišující léky, sem tam zašel na kapačku, aby bolest zahnal. „Jenže najednou jsem si musel přiznat: kdo se má dívat na zpěváka, kter ý má bavit lidi, když sám není v pořádku?“ uvědomil si.

A tak se zkraje února 2005 rozhodl pro operaci a do konce měsíce už ležel na operačním stole. V Německu. Zjistil si, že mnichovský specialista Heinz Röttinger vymění kloub, aniž by řízl do svalu, což následné hojení značně ur ychlí. Za tři dny šel domů, o berlích. A za zákrok zaplatil 3000 eur, dnes tedy něco přes osmdesát tisíc korun. „Musel jsem pak chodit, sedět, ležet, pořád to střídat. Noha nesměla být v klidu.“

BŘEZEN 2009 smolař horolezec
Na dovolené v Thajsku chtěl zřejmě sám sobě dokázat, jaký je ještě jura. Lezl po stezkách a horolezeckých cestách, kde i kamzíci mají problémy. Při jednom z traverzů uklouzl, narazil kolenem do karabiny a prasklo mu kloubní pouzdro a přetrhl si přední zkřížený vaz. Bylo mu devětašedesát! „Bolelo to naprosto příšerně. Budu na sebe muset být opatrnější,“ musel uznat Mistr.

Září 2009 zánět dásní
Pusu nateklou jak míč, jen huhlal a tiše trpěl. Karel Gott musel na operaci k zubaři. „Podstoupil jsem u stomatologa zákrok kvůli bolestivým dásním. Když zpívám a otevřu doširoka ústa, pořád to bolí. Ale budu mít už od bolestí pokoj,“ sdělil. Paradontóza a záněty dásní jsou v tomto věku běžné.

BŘEZEN 2010 když kopulace zraňuje
Kvůli bolestem v pánevních partiích nemohl ani stát, při jednom z vystoupení požádal o barovou židličku, aby si ulevil. „Zranil jsem se při sportu,“ vysvětloval, ale pak musel s pravdou ven. „Nerozumně jsem provozoval velmi rozumný sport. Prostě se mi to stalo při sexu,“ svěřil se věčný milovník Gott. Poslali ho na Malvazinky, kam to má z Bertramky kousek a kde je zvyklý ulehat k tišicím kapačkám. „Snažím se to omezovat, včetně injekcí. Není to pro člověka dobré.“ Jak to ale bylo s tím sexem? Lékaři z Rehabilitačního ústavu Malvazinky Gottovo poranění objasňují takto: „V důsledku prudkých pohybů došlo k poranění okolního svalstva a jeho úponů kolem umělého kloubu.“

BŘEZEN 2010 plotýnky
Krátce po úraze při postelových hrátkách s paní Ivankou se Slavík podrobil operaci vyhřezlé ploténky. S páteří měl problémy už delší dobu. Jenže tentokrát, jak ulevoval bolavé kyčli, si komplikovaně rozhodil právě záda. A tak šel pod kudlu. Zrušil natáčení v Mnichově, vystoupení v Hamburku. Operace už byla nutná, bylo asi tak za pět minut dvanáct. „Nemohl přejít halu o délce 60 metrů. Bylo vidět, jak trpí,“ řekla jeho německá manažerka.

LEDEN 2012 a zase ta páteř
Další operace páteře. Tentokrát tajná, nikdo se neměl nic dozvědět. „Karel nechtěl, aby veřejnost pořád poslouchala, že má zdravotní problémy. Není mu příjemné, že je to stále četnější. Chce, aby lidé viděli, že jim odevzdává všechno, že je v kondici,“ sdělil zdroj z Gottova okolí. On nicméně musel na obstřiky a tišicí injekce do Střešovic. Dojížděl poctivě na rehabilitace na Malvazinky.

ČERVEN 2015 Karle, zvolni, radil Pirk
Po dovolené ve Španělsku s rodinou musel do pražského IKEM na kontrolu kvůli srdeční arytmii, kterou mu lékaři diagnostikovali letos zjara. „Dostal jsem prášky, které mi zabraly, takže vše už je v pořádku,“ svěřil se Karel Gott. Profesor Pirk, jeho ošetřující lékař, mu doporučil zvolnit. „Budu pokračovat ve stejném tempu, jak jsem zvyklý,“ pravil srdnatě. Netušil ovšem, že se v říjnu do IKEM vrátí sanitkou…

Při radovánkách se zranil už před lety »Fraktura« penisu

Že je Karel Gott náruživý milovník, se všeobecně ví. Když se před pár lety zranil při sexu s manželkou Ivanou, poškodil si vazy a sval v oblasti operovaného kyčelního kloubu, nebylo to poprvé. Možná ještě kurióznější a bolestivější zranění utrpěl před více než třiceti lety v Německu. Práskl to na něho jeho kamarád a neméně proslavený sukničkář Ladislav Štaidl (70). „Karel tehdy souložil s jednou německou nádražačkou. A ta na něm tak divoce rajtovala, že mu takzvaně zlomila penis. Karla to tehdy tak strašně bolelo, že s tím musel poněkud potupně k lékaři,“ vzpomněl si na úsměvný lapsus svého kumpána ve své knize Víno z kyselých hroznů. Bývalý kapelník a svůdník si v této knize zchladil žáhu na kdekom a Gott nebyl výjimkou. Těžko říct, zda byla taková indiskrece nezbytná, nicméně my alespoň víme, že i celebrity jsou lidé z masa a kostí. Nicméně penis kost nemá, a zlomit se tudíž nedá, šlo tedy o deformaci a proražení topořivých

Nos mu visel jen na kůži...

Bude to padesát let, co Karel Gott málem přišel o nos. Visel mu už na vlásku, hrozilo vykrvácení. Přišili mu ho na chirurgii tak šikovně, že dnes není po zranění ani památky.

V roce 1966 si zpěvák Milan Chladil koupil džíp, což byl tehdy vrchol luxusu, západní výstřelek. Oba mladí janci se vydali jezdit a testovat ten zázrak do lesa, kam ale beztak nedojeli. V jedné ze zatáček Chladil nezvládl řízení a poslal svého amerického miláčka přímo do stromu.

Tehdy se na bezpečnostní pásy až tak nehledělo a Gott proletěl předním sklem, kde ovšem zůstal zaklíněný hlavou! „Necítil jsem v tu chvíli žádnou bolest. Ale měl jsem pocit, že mám něco v hlavě. Měl jsem v ní zapíchnutou tabuli skla,“ prozradil Karel Gott po letech. Zpěvák si sklo vytáhl a před obličejem se mu houpal rozříznutý nos. Silně krvácel. Naštěstí jel za nimi Jiří Štaidl, Karlův nejlepší kamarád a tehdy dvorní textař. „Hned mě naložil a odvezl na plastiku. Tam mi ho docela šikovně přišili,“ pochlubil se Gott přesnou prací chirurgů. „Profesor Sedláček mi řekl, že kdyby mě Jirka přivezl o pět minut později, tak by mi nos nezachránil a za dalších pět minut bych patrně vykrvácel,“ uzavřel. Smutné je, že Štaidl o sedm let později ve věku třiceti let zahynul při automobilové nehodě.



Přečtěte si
stekajicikocka
7. 11. 2015 • 17:12

český občan evidentně již potřeboval nějak rozmělnit , ale cizáci jsou již za dveřmi, tak naděje svítá.....

wasube
2. 11. 2015 • 21:20

news, Tyj si správný magor. Co přinesl pan Gott společnosti? Už za za socialismu platil daně jako celá kladenská Poldi. Navíc byl cenný pro to, že zpíval v cizině a přivážel valuty. Obrovské množství. A dnes má daně ještě větší než 2x Poldi by měla, kdyby byla. Takže se ptám a co jsi dal společnosti Ty?

esmeralda1988
1. 11. 2015 • 22:16

Určitě jim to dodává sám,jak ho znám.Ne nadarmo mu kolegové říkají od vždycky ČUŇAS! A když jde s neznámou nádražačkou,tak je to i prase. Je to exibicionista,co se promenovat po chodbách hotelu nahý!!Štaidl byl ještě v knize k němu speciálně milosrdný.Viď Čuňas?Jestlipak práskneš tady proč se Ti tak říká?

britva
1. 11. 2015 • 19:04

njn, už se to blíží a nikdo tomu neuteče a ani se nevykoupí miliardama !!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.