Basiková vzpomíná na dospívání | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Basiková vzpomíná na dospívání

Bára Basiková se svým staronovým kapelníkem Martinem Němcem a trojalbem 3x.
Bára Basiková se svým staronovým kapelníkem Martinem Němcem a trojalbem 3x.

PRAHA – Bára Basiková (44) se vrací ke kořenům a vzpomíná! Po delší pauze opět zpívá a vystupuje se skupinou Precedens, s níž ve druhé polovině osmdesátých let minulého století začínala.


A hudební vydavatelství Supraphon nyní dokonce vydalo trojalbum Precedensu jednoduše nazvané 3x, jež přináší první tři alba kapely, které nazpívala právě Basiková.

„Je to sestava zásadních rockových alb z let 1987 až 1990 a na cédéčku vycházejí teď vůbec poprvé,“ přiznala s úsměvem Bára s tím, že si doma při poslechu desek hezky zavzpomínala. „Alba Doba ledová, Věž z písku a Pompeje jsou v mnoha ohledech vlastně tematická, každopádně ale kompozičně, textově, aranžérsky i zvukově mimořádně kompaktní s nevyvanutou vůní »synthi experimentu« a neztenčenou silou oslovení,“ řekl deníku Aha! Vladan Drvota ze Supraphonu.

„Jsem moc ráda, že tento jubilejní komplet obsahuje booklet s bohatým obrazovým materiálem včetně variantních titulkových fotografií,“ dodala Bára. Skupina Precedens Martina Němce letos slaví pětadvacáté narozeniny a vyráží na vzpomínkové koncertní turné po republice.


Autor: (gra)
Foto Aha!: Marek Pátek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.