Zeman vyznamenával: Hrad byl téměř nedobytný! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Zeman vyznamenával: Hrad byl téměř nedobytný!

Prezident ČR Miloš Zeman předával státní vyznamenání.
Prezident ČR Miloš Zeman předával státní vyznamenání. (Foto: ara)

Zcela uzavřeli areál Pražského hradu a noblesním hostům kontrolovali pozvánky. I tak se lidé prezidenta Miloše Zemana (71) bránili nějakému dalšímu incidentu provokatérů ze Ztohoven.

Recesisté totiž byli podezřele dlouho potichu. A Hrad se kroky lidí, kteří vyměnili prezidentskou standartu za obří rudé trenky, snaží předvídat. „Přirozeně že pokud čelíme akcím svérázných lidí, kteří nerespektují státní symboly, musíme se zamyslet nad tím, jestli by nechtěli zasáhnout do průběhu státního svátku,“ řekl v ČT ředitel protokolu Jindřich Forejt.


Bez papíru ani ránu
Za výsledek to včera mělo až dosud nevídaná opatření. Hosté zváni na předávání vyznamenání a pozdější hradní recepci museli dokázat, že jméno na pozvánce je jejich. Legitimovat se musel podle informací Aha! i jejich doprovod. Navíc byl Hrad po celý den uzavřen pro veřejnost ve větším měřítku než obvykle včetně průchodu na Hradčanské náměstí, do Jižních zahrad či Obrazárny Pražského hradu.
Stamiliony korun
Pro někoho vtipný, pro někoho nepochopitelný čin Ztohoven pomalu ale jistě vede i k zvýšené bezpečnosti na Hradě nejen v den státního svátku – chystají se totiž detektory kovů, kterými budou muset procházet turisté a které budou podle ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) stát stamiliony.



Přečtěte si
ararat
1. 11. 2015 • 11:36

Jako vždy pobavíš,já to říkám pořád,dej důkaz,že jsi si někoho vyhledala.Prostě jsi za komediantku,které nebetyčně nesnášíš...a vo tom to je Markéto,bohužel jsi byla objevena podle IP adresy,a klidně si dej další nicky a většinou tě objevím.Ještě fakt nevíš z kým si píšeš?

jity
1. 11. 2015 • 09:50

Drážďanech 12. října byla demonstrace proti politice EU a naše média nic. Pořádala to Pegida, kde její šéf řekl, že nás Němci odsuzují za pohrdání prezidentem, zkrátka něco takového neberou. Neříkám, že jsem ze Zemana nadšená, ale pořád je to hlava státu, tak nemusím ty ubohosti, jako trenýrka a pod. V tomto s německým lidem souhlasím.

breitenseer
31. 10. 2015 • 10:28

Proč nevyznamenal soudruh prezident Pepka Vyskoče z Putimi? Ten by si to zasloužil stejně jako František Ringo Čech.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.