Nejprodávanější český malíř současnosti hází svá plátna do krbu! Myslí snad už na nejhorší? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Nejprodávanější český malíř současnosti hází svá plátna do krbu! Myslí snad už na nejhorší?

Kristián Kodet pálí svoje obrazy! Proč to dělá?
Kristián Kodet pálí svoje obrazy! Proč to dělá? (Aha! – Martin Pekárek, ara)

Světoznámý malíř Kristián Kodet (67) se na stará kolena vážně zbláznil. Pálí své obrazy, které mají hodnotu několika desítek tisíc korun! Co za tím stojí?

Stejně jako každý umělec je i Kristián Kodet zdravě sebekritický. Proto se jen tak s něčím nespokojí. „Víte, pravda je, že když maluju a něco se mi nevyvede, nebo ne podle mých představ, tak ten obraz spálím v krbu a namaluju nový,“ svěřil se malíř VIPstory.cz.


Z pohledu znalců umění a obdivovatelů Kodetova díla je tato jeho sebekritika pochopitelná. Nikdo by si přece nechtěl pověsit na zeď obraz, se kterým není spokojený ani jeho autor. Kromě toho bude moci teď Kodet „zatápění“ obrazy na čas pustit z hlavy. Na pár měsíců opouští vymrzlé Čechy a odlétá na slunnou Floridu, kde stráví kromě jiného také vánoční svátky.

Přečtěte si
kolemdokola
14. 10. 2015 • 16:16

Umělecky nic zvláštního, ba ani nic, co by stálo za pozornost. Obecně si hlavně herci a zpěváci myslí, že umějí malovat. Je to však pouhá insitní tvorba mnohdy nevalné úrovně.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.